Публикация

Поход срещу рака на гърдата


Поход срещу рака на гърдата ще се проведе на 3 октомври (събота) в София. Той ще започне в 10:30 часа пред Народния театър „Иван Вазов”, като маршрутът на благотворителното събитие ще премине по ул. „Съборна”, по бул. „Витоша” и ще завърши пред НДК.

Организаторите на инициативата – AVON-България, съобщават, че ще дарят допълнителни профилактични прегледи на жени в нужда, равни на броя на участници в похода срещу най-разпространения сред жените рак.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година.

Ракът на гърдата е 100% лечим, когато се диагностицира навреме, затова всеки, който е  отговорен за своето и здравето на близките си, е поканен да подкрепи мисията на кампанията „От любов към живота” за повече информираност, осъществяване на профилактика и подобряване на диагностиката на болестта.

Чрез сайта на кампанията www.otlubov.com и специално създадената за целта едноименна група в социалната мрежа Facebook, всеки има възможност да бъде своеобразен посланик в борбата с болестта, като отправи покана към приятели и близки.

От днес започва и записването за безплатни профилактични прегледи, финансирани от кампанията и осъществявани от Националния онкологичен медицински център.

Мобилните медицински звена ще извършат 2000 безплатни прегледа за профилактика на рака на гърдата за жените в Каспичан, Нови пазар, Провадия, Суворово, Вълчи дол, Тервел, Генерал Тошево и Шабла.

Точният график и начините за записване са публикувани в секция „Мобилен мамограф” на сайта на кампанията.

" }-->

Коментари