Публикация

Ролята на хепатопротекторите при хронични хепатити (ВИДЕО)

Ролята на хепатопротекторите при хронични хепатити (ВИДЕО)

Заболяванията на черния дроб са една голяма група, която влияе на качеството на живот, върху самочувствието на човек и неговата работоспособност.

Става дума няколко степени на увреждане на черния дроб, в зависимост от това дали пациентът е с някакво друго основно заболяване, дали употребява вредни вещества или заболявания от вирусните хепатити В и С.

Хепатопротекторите имат мощно антиоксидантно действие, като основната им цел е да укрепят мембраната на хепатоцита. В резултат на това се запазва клетъчната мембрана и предотвратява развитието на съединителна тъкан и напредване на процеса към чернодробна цироза.

Един от подходящите хепатопротектори е препаратът Хeпасейв S PLUS. Съставът му включва Силимарин в комплект с витамини от група В, което е много съществен момент. Силимаринът е мощен антиоксидант, който спира действието на свободните радикали и съответно – увреждането на клетката. Пациентите го понасят много добре, а обратната връзка доказва липсата на странични ефекти. Успоредно с това се нормализират чернодробните ензими в един продължителен период на приложение. Хeпасейв S PLUS може да се прилага в комбинация с антивирусно лечение. 

Коментари