Публикация

Ролята на хепатопротекторите при хронични хепатити (ВИДЕО)

Хепатопротекторите имат мощно антиоксидантно действие, като основната им цел е да укрепят мембраната на хепатоцита. В резултат на това се запазва клетъчната мембрана и предотвратява развитието на съединителна тъкан и напредване на процеса към чернодробна цироза


Заболяванията на черния дроб са една голяма група, която влияе на качеството на живот, върху самочувствието на човек и неговата работоспособност.

Става дума няколко степени на увреждане на черния дроб, в зависимост от това дали пациентът е с някакво друго основно заболяване, дали употребява вредни вещества или заболявания от вирусните хепатити В и С.

Хепатопротекторите имат мощно антиоксидантно действие, като основната им цел е да укрепят мембраната на хепатоцита. В резултат на това се запазва клетъчната мембрана и предотвратява развитието на съединителна тъкан и напредване на процеса към чернодробна цироза.

Един от подходящите хепатопротектори е препаратът Хeпасейв S PLUS. Съставът му включва Силимарин в комплект с витамини от група В, което е много съществен момент. Силимаринът е мощен антиоксидант, който спира действието на свободните радикали и съответно – увреждането на клетката. Пациентите го понасят много добре, а обратната връзка доказва липсата на странични ефекти. Успоредно с това се нормализират чернодробните ензими в един продължителен период на приложение. Хeпасейв S PLUS може да се прилага в комбинация с антивирусно лечение. 

Коментари