Публикация

Коледен купон за децата с диабет в София

Инициативен комитет на родителите на деца с диабет организира парти на 16.12.2015 г от 18:00 часа в ресторант New Green Line - София, на ул. "Витоша" 150.


На 16.12.2015 г от 18:00 часа инициативен комитет на родителите на деца с диабет организира Коледен купон в София. Идеята е родителите да се опознаят и да си помагат повече! Нека изживеем една прекрасна вечер в ресторант New Green Line, който се намира в София, на ул. "Витоша" 150. Ресторантът осигурява почерпката и подаръците на децата. 

За родителите кувертът е 15 лв. на човек + 7 лв. на семейство за организационни разходи. Приемаме всякакви предложения за провеждането на вечерта, не се колебайте да ни давате идеи. Ако желаете да стоплим душите си в предколедната вечер, нека се съберем и си подарим един чудесен празник за нас и децата ни. Ще има много забавления и изненади, а Дядо Коледа ще дойде с пълен чувал с подаръци. Заявка за участие в купона може да направите, като се свържете с Веселка Генчева и Росица Пандова

Инициативният комитет, подкрепен от "Диабет и предиабет", организира преди 3 седмици семинар за техническите новости в областта на измерването на кръвна захар. Лектори на семинара бяха проф. Константинова, детски ендокринолог и Христина Димова – млада майка, която е с диабет тип 1 и която е от най-запалените и компетентни фенове на сензорите у нас. 

Чрез презентация и демонстрация Христина запозна около 40 родители на деца с диабет и диабетици с последните технически достижения за сензорите - устройствата за постоянен мониторинг (CGM). Бяха показани различните марки сензори и аксесоари. Семинарът беше предаван на живо в платформа „Пациентико“ - http://pacientico.org. Докато родителите дискутираха новостите и се обучаваха как се работи със сензорите, с децата се занимаваха доброволци. Децата рисуваха върху стъкло, направиха фантастично "Дърво на приятелството", разказваха за себе си, създаваха своето приятелско място. Сензорите дават удобството на родителите да следят със специален смартчасовник захарите на децата с диабет. Очакваме  през 2017 г. и модерните сензори и устройства да влязат в листата за реимбурсация, така повече хора ще могат да си осигурят спокойствие и комфорт в живот с диагноза диабет. Подобни семинари за новостите в областта на диабета  ще бъдат провеждани и в други градове в страна, за да може всеки един от нас да има достъп до информация за сензорите като най-ефикасното "средство срещу хипогликемия" и за перфектен контрол на кръвната захар.

Коментари