Публикация

Студентка от МУ-Варна е отличена на годишните поименни награди 2015

Четвъртокурсничката от специалност Медицина на МУ-Варна Йоана Стоянова получи първа награда в категория „Здравеопазване и спорт" на Годишните поименни награди 2015 на Община Варна


Студентка от МУ-Варна е отличена на годишните поименни награди 2015

На 4 декември 2015 четвъртокурсничката от специалност Медицина на МУ-Варна Йоана Стоянова получи първа награда в категория „Здравеопазване и спорт" на Годишните поименни награди 2015 на Община Варна: 

„Освен с отличното полагане на изпитите кандидатствах и с научния си труд - 9 научни публикации в различни сфери на медицината. Работих с 4 различни научни колектива, като искам да отбележа, че всички те бяха много отзивчиви. Получих подкрепата им във всяко едно начинание. Това са доц. Димитричка Близнакова, доц. Милка Георгиева, доц. Бранимир Каназирев, заедно с д-р Мария Костуркова и д-р Златева, както и проф. Златислав Стоянов, заедно с д-р Ирина Пашалиева.

Участвах в Черноморски симпозиум за млади учени, който се организира ежегодно от Студентски съвет на МУ-Варна, там разгледахме темата за хипертрофична кардиомиопатия, след което се включих на конференцията в Пловдив, заедно с доц. Милка Георгиева, там изнесохме първите за страната данни за честотата на малигнения меланом в българската популация. Заедно с проф. Златислав Стоянов и д-р Ирина Пашалиева направихме две теми за пробиотиците и тяхното приложение при две заболявания: атопичен дерматит и аутизъм за Конгреса по хранене. През тази учебна година участвах в Конференцията по редки болести съвместно с д-р Весела Златева, където представихме темата за грануломатоза на Вегенер; последната ми публикация беше на Конгреса по анестезиология, където разгледахме темата за черепно-мозъчните травми. В момента работя по две нови публикации, съвместно с доц. Близнакова, за вродена бъбречна хипоплазия и Жоберт синдром.

Искам да благодаря на ръководството на МУ-Варна и на Студентски съвет за гласуваното доверие, надявам се да продължа да се занимавам с научна дейност тук в България."

Целта на годишните награди на Община Варна е да изрази признание за постигнати високи резултати в съответните области, както и да поощри и популяризира постиженията на най-успешните студенти. Те сеприсъждат на класиралите се на челни места на студентски олимпиади, международни и национални състезания и конкурси и отлично представяне на научни форуми.

Коментари