Публикация

С детски спортен празник "Движи се, забавлявай се!" отпразнуваха деня на доброволчеството

Организаторите от "Асоциация за развитие на българския спорт" искат да заинтригуват децата да се занимават със спорт и физическата активност и да имат мотивация да бъдат активни в ежедневието си.


На 5 декември 2015 в Национална спортна академия „Васил Левски” в закритата лекоатлетическа зала се проведе детски спортен празник “Движи се, забавлявай се!”. Събитието бе организирано, за да бъде отбелязан международния ден на доброволчеството.  Празникът бе проведен с помощта на над 20 активни доброволци, участвали в доброволчески акции по време на спортни събития. Днес е почти невъзможно да се проведе голямо спортно състезание или форум без доброволци. Именно с доброволческа дейност в областта на спорта се занимава "Асоциация за развитие на българския спорт", като само през 2015 г са обучили над 50 доброволци, а над 200 техни доброволци са помагали в спортни мероприятия. 

В празника “Движи се, забавлявай се!” се включиха 200 деца, които участваха в състезания по лека атлетика - спринт 40 и 60 метра, детски голф и мини тенис. Децата имаха възможност да изпитат тръпката на това какво е да спортуваш, забавляваха се и получиха награди от спонсорите на събитието "Рефан" и "Мелбон". Всяко дете получи и грамота за участие от "Асоциация за развитие на българския спорт".

Организаторите от "Асоциация за развитие на българския спорт" се надяват тази инициатива да повиши интереса на подрастващите към спорта и физическата активност и да им даде мотивация да бъдат активни в ежедневието си. Събитието се проведе съвместно с Катедра "Лека атлетика", Сектор "Голф", Студентски съвет към Национална спортна академия "Васил Левски", спортна школа "Дарко тийм".

Международният ден на доброволчеството се чества за първи път през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

"Асоциация за развитие на българския спорт" работи целенасочено за развитието на доброволчеството в спорта с цел регламентирането му у създаване на повече възможности за изграждане на знания и умения чрез доброволчество в спорта и благодари на всички доброволци, които подкрепят кампаниите и инициативите на организацията.

Снимки за събитието може да видите на фейсбук страницата на организацията: https://www.facebook.com/bulsport.bg/

" }-->

Коментари