Попълнете домашната аптечка на изгодна цена
07.12.15
Аптеки Фаркол
Аптеки Фаркол
Аптека
Попълнете домашната аптечка на изгодна цена

Попълнете домашната аптечка на изгодна цена

грип, имунитет, остри респираторни заболявания, вирус, първа помощ

7 продукта за подсилване на имунитета и за първа помощ при настинка и грип в момента са на специални, промо цени в бургаските аптеки „Фаркол“. Подбрани са едни от най-популярните медикаменти, които се ползват в сезона на повишаващите се респираторни заболявания. Акцията, наречена „Здрави през зимата“ е до 19 декември и се провежда във всичките 6 аптеки от веригата в Бургас.

Сред медикаментите са сашета Фервекс, към коиточесто посягаме, щом усетим, че някой вирус се опитва да ни повали. Прахчето се разтваря в чаша гореща вода и се препоръчва при първи симптоми на простуда и грипоподобни състояния. Облекчава също алергичен ринит и ринофарингит.

Ако не се овладее вируса навреме и се появи и кашлица,добре е да се вземе подходящ сироп. В списъка на аптеки „Фаркол“ е един от популярните сиропи за облекчаване на пристъпите – Проспан. Той ена растителна основа и съдържа сух екстракт от листа на бръшлян. Прилага се при хронични възпалителни бронхиални заболявания и остри възпаления на дихателните пътища, съпроводени с кашлица.

Според специалистите едни от задължителните лекарства в домашната ни аптечка през зимата е Трахизан. Сега таблетките са на изключително изгодна цена в аптечната верига. Те подобряват оплакванията благодарение на активните си вещества тиротрицин, лидокаинов хидрохлорид и хлорхексидинов глюконат. Вземат се при инфекции на устната кухина и гърлото, ангина, фарингит, затруднено преглъщане и са със силно антибактериално, антисептично и болкоуспокояващо действие.

За същите симптоми може да използвате и хомеопатичния продукт Тонзилотрен, който също е на промо цена. Той е комбинация от пет отделни хомеопатични съставки и се прилага при възпаления на лимфните жлези, обграждащи гърлото, като остри фарингити, остри катарални или тонзиларни ангини.

Още два хомеопатични продукта със защитно действие срещу вирусите и инфекциите са намерили място в акцията на аптеки „Фаркол“. Единият е Имунобел – български продукт, комбинирал в себе си 4 активни съставки: Calcarea Carbonica – при възстановяване от тежки заболявания, Silicea - при имунен дефицит вследствие употреба на антибиотици, Calcarea Fluorica за подкрепа на имунитета след инфекциозни заболявания и Ferrum Phosphоricum за засилване на имунитета в областта уши-нос-гърло. Имунобел може да се използва профилактично или след остри възпалителни състояния с прием на антибиотици.

Инфлуцид пък е комбинация от шест хомеопатични съставки, подходящ за лечение на простудни и грипни заболявания с внезапно начало и бързо развитие. Благодарение на широкия си спектър на действие, има бързо и ефикасно въздействие при настинки с температура, грип, както и за профилактика на вирусни инфекции.

До 19 декември изгодна е покупката на още един популярен сезонен продукт - Тантум верде спрей. Благодарение на активното си вещество бензидаминов хидрохлорид той има изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Бързо прониква и се натрупва във възпалената тъкан, което води до бързо отслабване на болките и оплакванията при преглъщане. Прилага се при болезнени възпаления и инфекции на устната кухина, венците и гърлото и най-вече при простудни заболявания.

Медикаментите от акцията „Здрави през зимата“ могат да се комбинират в зависимост от оплакванията. Професионален съвет за това може да получите от фармацевтите в аптечната верига.

Мнения