Публикация

Попълнете домашната аптечка на изгодна цена

грип, имунитет, остри респираторни заболявания, вирус, първа помощ


7 продукта за подсилване на имунитета и за първа помощ при настинка и грип в момента са на специални, промо цени в бургаските аптеки „Фаркол“. Подбрани са едни от най-популярните медикаменти, които се ползват в сезона на повишаващите се респираторни заболявания. Акцията, наречена „Здрави през зимата“ е до 19 декември и се провежда във всичките 6 аптеки от веригата в Бургас.

Сред медикаментите са сашета Фервекс, към коиточесто посягаме, щом усетим, че някой вирус се опитва да ни повали. Прахчето се разтваря в чаша гореща вода и се препоръчва при първи симптоми на простуда и грипоподобни състояния. Облекчава също алергичен ринит и ринофарингит.

Ако не се овладее вируса навреме и се появи и кашлица,добре е да се вземе подходящ сироп. В списъка на аптеки „Фаркол“ е един от популярните сиропи за облекчаване на пристъпите – Проспан. Той ена растителна основа и съдържа сух екстракт от листа на бръшлян. Прилага се при хронични възпалителни бронхиални заболявания и остри възпаления на дихателните пътища, съпроводени с кашлица.

Според специалистите едни от задължителните лекарства в домашната ни аптечка през зимата е Трахизан. Сега таблетките са на изключително изгодна цена в аптечната верига. Те подобряват оплакванията благодарение на активните си вещества тиротрицин, лидокаинов хидрохлорид и хлорхексидинов глюконат. Вземат се при инфекции на устната кухина и гърлото, ангина, фарингит, затруднено преглъщане и са със силно антибактериално, антисептично и болкоуспокояващо действие.

За същите симптоми може да използвате и хомеопатичния продукт Тонзилотрен, който също е на промо цена. Той е комбинация от пет отделни хомеопатични съставки и се прилага при възпаления на лимфните жлези, обграждащи гърлото, като остри фарингити, остри катарални или тонзиларни ангини.

Още два хомеопатични продукта със защитно действие срещу вирусите и инфекциите са намерили място в акцията на аптеки „Фаркол“. Единият е Имунобел – български продукт, комбинирал в себе си 4 активни съставки: Calcarea Carbonica – при възстановяване от тежки заболявания, Silicea - при имунен дефицит вследствие употреба на антибиотици, Calcarea Fluorica за подкрепа на имунитета след инфекциозни заболявания и Ferrum Phosphоricum за засилване на имунитета в областта уши-нос-гърло. Имунобел може да се използва профилактично или след остри възпалителни състояния с прием на антибиотици.

Инфлуцид пък е комбинация от шест хомеопатични съставки, подходящ за лечение на простудни и грипни заболявания с внезапно начало и бързо развитие. Благодарение на широкия си спектър на действие, има бързо и ефикасно въздействие при настинки с температура, грип, както и за профилактика на вирусни инфекции.

До 19 декември изгодна е покупката на още един популярен сезонен продукт - Тантум верде спрей. Благодарение на активното си вещество бензидаминов хидрохлорид той има изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Бързо прониква и се натрупва във възпалената тъкан, което води до бързо отслабване на болките и оплакванията при преглъщане. Прилага се при болезнени възпаления и инфекции на устната кухина, венците и гърлото и най-вече при простудни заболявания.

Медикаментите от акцията „Здрави през зимата“ могат да се комбинират в зависимост от оплакванията. Професионален съвет за това може да получите от фармацевтите в аптечната верига.

Коментари