Публикация

Първи урок за бъдещи майки и татковци: Родителите да вярват на бебето си

Обучението за бъдещи родители е организирано от Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“ в Пловдив на Фондация "За нашите деца" и МБАЛ Пловдив


Да вярват на бебето си - това е първият и важен урок, който научиха повече от 20 бъдещи майки по време на обучението за бъдещи родители, организирано от Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“ в Пловдив на Фондация "За нашите деца" и МБАЛ Пловдив. Неонатологът д-р Диана Аргирова акцентира няколко пъти върху инстинктите, които съвременното общество често неглижира или се опитва да промени. Наред с майките, бъдещи баби и татковци научиха още защо новородените се раждат сини, после пожълтяват - подобно на приказката за реката, която променя цвета си - и чак след това добиват здравия си тен. В истинска дискусия се превърнаха знанията за това какви трябва да бъдат грижите за кожата и за тоалета на новороденото, как то да се къпе, да се храни и да спи. В помощ на всекидневните въпроси, които тепърва ще им възникват, бъдещите родители получиха и книжки със съвети от Фондация „За нашите деца“.

Това е последното за годината безплатно обучение, което Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) организира под тепетата. „Догодина ще продължим с традицията, тъй като своеобразните уроци на живо дават знания и самочувствие на бъдещите родители, че могат да се справят с първите отговорности, които им носи появата на нов член в семейството“, коментира Диана Крекманска, регионален мениджър на „Социални услуги в общността“ към Фондацията.

Коментари