Публикация

Починалият от А (H1N1) у нас е имал слаб имунитет


Починалият от новия грип А (H1N1) е приет в болница "Лозенец" на 25 септември със съмнения за двустранна бронхопневмония и с намален имунитет. Това съобщи директорът на Университетската болница "Лозенец" доц. Любомир Спасов.


Мъжът е бил настанен в изолатор още при постъпването си в здравното заведение заради съмнения за СПИН, породени от имунокомпрометираното му състояние и факта, че е бил интравенозен наркоман, което е и вероятната причина за намаления имунитет.


Пациентът е поставен на изкуствено дишане заради задълбочаваща се дихателна и сърдечна недостатъчност, а през последните часове е развил и бъбречна недостатъчност.


Веднага след положителните серологични резултати са взети всички мерки за контактните лица, които са изследвани допълнително.


По думите на доц. Спасов - в момента на приемането пациентът едва ли е бил заразен за околните, а лекарите, които са се грижили за него, са били с индивидуални защитни средства.


В началото пациентът е бил отпуснат, трудно контактен и с ниско кръвно налягане.
Мъжът е можел да почине от всякакви други инфекции на базата на ниския имунитет, който е имал, заяви доц. Любомир Спасов.

 

Коментари