Публикация

Ансамбълът на Медицински университет – Варна участва във фестивала „Срещи на приятелството“

Благодаря Ви за това, че Вие пазите и съхранявате в сърцата си огъня на българщината


Ансамбълът на Медицински университет – Варна участва във фестивала „Срещи на приятелството“

Фолклорни ансамбли от всички варненски висши учебни заведения се включиха в първия студентски фолклорен фестивал „Срещи на приятелството". Той се проведе от 5 до 7 декември във Варна. Ансамбълът за народни танци на Медицинския университет с художествен ръководител Диана Димитрова се включи в концертите с няколко свои изпълнения. Сред тях бе и новият в репертоара на младите танцьори шопски танц. На сцените в Икономическия университет и в зала 1 на Фестивалния и конгресен център гостуваха и състави от висши училища в София, Пловдив и Благоевград.

На финала всички участници получиха грамоти лично от декана на Факултета по медицина към МУ-Варна проф. д-р Радослав Радев:

„Благодаря Ви за това, че Вие пазите и съхранявате в сърцата си огъня на българщината! Огънят, който ни е безкрайно нужен сега. Знам, убеден съм, че и един българин да има по света, който знае стъпките на един български танц и думите на една българска песен, България ще я има!"

Проявата е организирана от общинска дирекция "Образование и младежки дейности" съвместно с ръководствата на Медицинския, Икономическия и Техническия университет в морската столица. Планира се фестивалът да се превърне в традиция, а за участие да бъдат канени и студентски фолклорни състави от други европейски университети.

Коментари