Публикация

Комуникационна кампания за повишаване на информираността за противогрипна ваксинация сред медицинските специалисти в България

Ежегодно грипът атакува до 1 на 10 възрастни и двойно повече деца


СЕЗОННИЯТ ГРИП Е СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ!

Ако смятате, че не е, помислете отново, защото:

  • По преценка на Световната здравна организация (СЗО) грипът ежегодно засяга между 5 и 10 % от възрастните, и 20 до 30 % от децата, в резултат на което умират от 250 000 до 500 000 човека годишно, от тях 40 000 до 220 000 в Европа, и около 36 000 в САЩ.
  • Ежегодно грипът атакува до 1 на 10 възрастни и двойно повече деца.
  • Повечето усложнения и смъртни случаи са при хора, за които е най-вероятно да бъдат в контакт с медицински професионалисти: младите, възрастните, хронично болните пациенти и бременните.
  • Само в САЩ общото финансово бреме от преките медицински разходи за хоспитализации и прегледи от общопрактикуващия лекар се изчислява на повече от 10,4 милиарда долара всяка година. Към това трябва да се прибавят и непреките разходи - по-точно нетрудоспособност между 1,3 и 4,9 работни дни, в които възрастните отсъстват от работа, а децата от училище.

    Повече за кампанията прочетете ТУК
Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Грип Ваксини Грип Българско сдружение по превант имунизационна кампания

Коментари