Публикация

Не започвайте дългите почивни дни уморени

Правилното поведение е около седмица преди почивните дни да се подготвим, за да няма неприятни изненади


Всеки е запознат с обичайния предпразничен сценарий. По правило в България оставяме купища задачи за последния момент и се надпреварваме с времето до края на годината, а надеждата ни е дългите почивни дни около Коледа и Нова година да компенсират стреса и умората от трудовия маратон. Но много често се оказва, че сме си направили криво сметката. Самите празнични дни, натоварени със свръхочаквания, също са своеобразно, при това нелеко изпитание. 

Независимо дали ще пътуваме някъде с приятели или семейството, или ще организираме партита у дома, това изисква организация, енергия, пазаруване, приготовления, будуване до късно. И когато още преди дълго чаканата ваканция сме уморени и изнервени, рискът да си провалим плановете е напълно реален. Да не говорим, че предпразничната треска удря и по имунитета, което ни прави силно податливи на сезонните вирусни инфекции

Затова правилното поведение е около седмица преди почивните дни да се подготвим, за да няма неприятни изненади. Правилното и реалистично разпределение на времето през последните работни дни е важно, но не е достатъчно. Много хора си мислят, че пиенето на поливитамини ще ги зареди с нови сили. Това за съжаление не е така. Витамините са важни за организма, но е добре те да се набавят чрез разнообразното хранене. Освен това те нямат пряко отношение към прилива на свежи сили в тялото. 

Какво е решението? Установено е, че комбинацията от две незаменими естествени аминокиселини – аргинин и аспартат, има значителен ефект срещу умората – както физическа, така и умствена. В специално създадения препарат Амбинор Енерджи освен двете аминокиселини, които не могат да се набавят чрез храна, са включени оптимални количества магнезий и витамин В6. Те спомагат за преодоляване на напрежението. Синергичният ефект на съставките има двойно действие – преодоляване на умората и същевременно снижаване на стреса. Затова Амбинор Енерджи може да се приема още преди да сте се почувствали изтощени, в периоди, в които знаете, че ви предстои значително натоварване.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Магнезий Умора и стрес вирусни инфекции Магнезий умора стрес витамин В6 Амбинор Енерджи

Коментари