Публикация

Призът „Бизнесмен на годината-Плевен 2015г.“ отиде при инж. Валери Карааргиров, съосновател и финансов директор на МБАЛ „Света Марина-Плевен“

Многопрофилна болница „Света-Марина-Плевен“, една от най-модерните „умни“ болници в Югоизточна Европа


„Бизнесмен на годината-Плевен 2015г.“ е инж. Валери Карааргиров, съосновател и финансов директор на МБАЛ „Света Марина-Плевен“.На тържествена церемония, организирана от Община –Плевен и Браншовата бизнес камара в града, в присъствието на ръководители и представителите на най-успешните бизнеси в нашия град, Кметът на Община Плевен, г-н Георг Спартански, връчи лично почетния призна инж. Карааргиров. Наградата се връчва за изграждането на високотехнологичната многопрофилна болница „Света-Марина-Плевен“, една от най-модерните „умни“ болници в Югоизточна Европа, по мнение на специалистите в бранша. Част от критериите за определяне на победител в оспорвания конкурс бяха – ръст на инвестицията, иновативност, прилагане на информационни технологии, новооткрити работни места, средна работна заплата, годишен оборот, платени данъци, корпоративна социална отговорност, бъдещи инвестиционни планове.

Инж. Валери Карааргиров е възпитаник на Технически университет-София и УНСС-София. Има специализация по финансов мениджмънт къмУниверситета Уорик, Великобритания. Говори свободно английски и руски език. Семеен е и има син Георги. И тримата работят по специалностите си в МБАЛ „Света Марина-Плевен“. Съпругата му, Рената Карааргирова, е директор „Маркетинг, комуникации и международно сътрудничество“, а синът Георги, след завършване на образованието си във Великобритания и Франция и няколко години години работа в Лондонското Сити – отговаря за сектор Информационни технологии и иновации в болницата.

Валери Карааргиров е бил специалист, главен специалист и началник отдел „Внос“ на Външно-търговско обединение„Славекс“ преди да основе собствената си фирма „В.К. Трейдинг“ през 1991г. През 2001г. създават заедно с чл.-кор. проф.д-р Григор Горчев, тогава –най-младият доцент по гинекология в България, специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Света Марина“. Тя е първата частна болница за активно лечение в Северна България, която в годините се наложи като лидер в страната в областта на общата и онкологичната гинекология с нивото на експертиза на своите медицински специалисти, съвременно оборудване и иновативни методи на лечение.

През 2015г. болницата бе разширена като към вече съществуващите медицински специалности - АГ, неонатология, реанимация и интензивно лечение,дейността ѝ се разшири собща, гръдна,пластична, реконструктивна и естетична хирургия; урология, кардиология, гастроентерология и образна диагностика. Целта, която си поставят създателите на болницата, както и целият екип на здравното заведение, е да предоставят постиженията на водещите умове и технологии в модерната медицина в полза на своите пациенти.

" }-->

Коментари