Публикация

Момче със синдрома на Даун проговаря след конкурс за красота (ГАЛЕРИЯ)

Момче със синдрома на Даун проговаря след конкурс за красота (ГАЛЕРИЯ)

"Чувствах се ужасно, защото не можех да понеса, че няма никога да чуя дума от детето си." - това са думите на Илейн Мос, майка на 9-годишния Никълъс Мос от Саутхемптън.

Никълъс се ражда със синдром на Даун и редица увреждания. На 12 седмична възраст претърпява две сърдечни операции. Крехкото му здраве и болестта го превръщат в затворено момченце, което не говори.

По-големите му сестри са влюбени в конкурсите за красота и един ден решават да включат в тях и по-малкото си братче. Момичетата вярват, че техният брат е достоен за титлата, защото е истински красив. И наистина - днес , четири години след първото му явяване на подобно съревнование, Никълъс е носител на 100 приза от различни конкурси.

"Когато за пръв път се качи на сцената сърцето ми се стопли - той се усмихваше и позираше като истински модел, а аз  избухнах в сълзи. Това е най-прекрасното нещо, което някога съм виждала."

Майката на Никълъс е безкрайно щастлива не само, че момчето й дефилира като модел, но и че чува от него първата му дума. Спечелената титла и сцената сякаш преобразяват малкото момче и той проговаря.

Това мотивира майка му да създаде собствен конкурс за красота, в който се включват деца с увреждания, за да разберат, че и те са красиви, защото

"Вътрешната красота е най-красивото нещо"

Източник: dailymail

Източник на снимките: Stars Photography Mercury Press&Media Ltd

Коментари

16 дек 2015 14:25
Албена Хюбнер
16 дек 2015 14:25

Много сладък, истински красив!

16 дек 2015 11:16

Истински сладурко:) Напълни ми душата!