Публикация

Момче със синдрома на Даун проговаря след конкурс за красота (ГАЛЕРИЯ)

Майка му създава собствен конкурс за деца с увреждания


"Чувствах се ужасно, защото не можех да понеса, че няма никога да чуя дума от детето си." - това са думите на Илейн Мос, майка на 9-годишния Никълъс Мос от Саутхемптън.

Никълъс се ражда със синдром на Даун и редица увреждания. На 12 седмична възраст претърпява две сърдечни операции. Крехкото му здраве и болестта го превръщат в затворено момченце, което не говори.

По-големите му сестри са влюбени в конкурсите за красота и един ден решават да включат в тях и по-малкото си братче. Момичетата вярват, че техният брат е достоен за титлата, защото е истински красив. И наистина - днес , четири години след първото му явяване на подобно съревнование, Никълъс е носител на 100 приза от различни конкурси.

"Когато за пръв път се качи на сцената сърцето ми се стопли - той се усмихваше и позираше като истински модел, а аз  избухнах в сълзи. Това е най-прекрасното нещо, което някога съм виждала."

Майката на Никълъс е безкрайно щастлива не само, че момчето й дефилира като модел, но и че чува от него първата му дума. Спечелената титла и сцената сякаш преобразяват малкото момче и той проговаря.

Това мотивира майка му да създаде собствен конкурс за красота, в който се включват деца с увреждания, за да разберат, че и те са красиви, защото

"Вътрешната красота е най-красивото нещо"

Източник: dailymail

Източник на снимките: Stars Photography Mercury Press&Media Ltd

Коментари

Албена Хюбнер
16 дек 2015 14:25

Много сладък, истински красив!

Истински сладурко:) Напълни ми душата!