Публикация

Коледен подарък от аптеката? Да, практичен е и полезен

суперчетка, козметика, аптеки, коледен подарък, фаркол


Коледната еуфория вече е обхванала малки и големи. И всички те очакват подаръци. На пръв поглед нетрадиционен, но пък оригинален и доста практичен подарък може да поднесете от ... аптеката. Да, там може да намерите изненадващи предложения, които със сигурност ще бъдат от полза на този, който искате да зарадвате.

Такъв подарък е например електрическа Суперчетка за зъби. Последната иновативна разработка SONIC Duopower на „Д-р Барманс“ е двуглава и почиства всички повърхности на зъбите с едно движение. Изпълнява 20 000 звукови вибрации в минута, като в същото време има изключително тих режим на работа. SONIC технологията премахва повече плака и бактерии, включително от линията на венеца. Косъмчетата на четката са ултра меки Dupont Tynex nylon с размер 0,6-0,7мм. Като подарък има втора сменяема глава в комплекта. В момента Суперчетката заедно с паста за зъби е с празнично намаление в бургаските аптеки „Фаркол“.

Дамите, които държат да впечатляват с перфектна визия могат да си подарят Формолайн L112. Популярният продукт намалява усвояването на мазнини, холестерол и триглицериди, приети с храната. Основната му съставка е баластното вещество полиглюкозамин (L112) от изцяло естествен произход. То има способността да се свързва с големи количества мазнини, приемани по време на хранене. Поради високия си липидосвързащ капацитет, той редуцира усвояването на мазнини директно от чревния тракт, които увлича и след това изхвърля по естествен начин от организма, без неприятните последствия на други подобни продукти.

Чудесна идея за мъжете, които още се чудят както точно да подарят на любимите си е да ги изненадат с маркова козметика. Няма жена, която да не се зарадва на подобен подарък. Но е добре преди това тактично да се осведомите какво би й харесало или поне какъв тип е кожата й. Предложенията тук са много и в избора могат да ви помогнат фармацевтите. Хит напоследък са продукти със селектирани съставки с минерали от Мъртво море на израелската компания АHAVA. Всеки продуктза лице и тяло съдържа патентования концентрат Osmoter - извлечен от водите чрез естествен процес на изпарение, той съдържа остатъчна течност с изключително висока концентрация на минерали и микроелементи, имащи способността да активизират еластичността, мекотата и жизнеността на кожата. За копринена свежест на кожата на тялото пък е разработена серията Mineral botanic с натурални кадифени крем-душове и крем-лосиони в различни комбинации – хибискус-смокиня, лотос-див кестен, орлов нокът-лавандула.

Добро попадение е и козметика на френските лаборатории Лиерак. Дермо-козметичната марка, специализирана в коригиране на видимите следи от стареене и естетични проблеми на лицето и тялото предлага различни серии, чиито продукти може да комбинирате в коледен подарък. От веригата „Фаркол“ на добра цена може да ги откриете в аптеки „Здраве“ и „Фаркол Демокрация“. Експертите препоръчват козметика да се купува от аптека, защото там се поддържа температурен режим, съобразен с условията за правилно съхранение на този тип продукти. Това се гарантира с данните от специален температурен дневник, който се проверява от контролните органи.

Коментари