Публикация

Есенциите въздействат върху енергийното поле на човека

Обичай тялото си. Обичай душата си. Обичай се такъв, какъвто си.


Есенциите са течности, получени от цветя, поставени в изворна вода и подложени на въздействието на пряката слънчева светлина. След това към този слънчев цветен екстракт се добавя бренди, за да се предпази течността от замърсяване. Тази "майчина" есенция може да се използва както за вътрешна употреба, така и да се добавя към кремове и масажни масла.

Приложението в масажните масла дава възможност за въздействие върху енергийното поле на тялото. Разпръскването на есенцията с помощта на спрей преди и след масажа помага за възстановяване на енергията, а по време на масажа помага за дълбоката релаксация и отпускането на ума, за балансиране на емоциите.

Терапията с цветни есенции често може да бъде сбъркана с ароматерапия, но това са две съвършено различни системи на въздействие върху организма. Ароматерапията се основава на използването на етерични масла, извлечени от различни части на растенията. Цветните есенции по своята природа наподобяват хомеопатични разтвори, притежават вибрационната енергия единствено на цветето, от което са направени. Тези цветни извлеци са използвани за лечение от хиляди години от aвстралийските аборигени до племената в Южна Америка и Египет. Но истински популярни ги прави д-р Едуард Бах, когато през 30-те години на 20ти век започва собствени експерименти с цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Европа. Той считал, че когато пациентът е емоционално стабилен, тялото може да се справи с всякакви физически проблеми.

Преди около 30 години австралийският натуропат Иън Уайт, използвайки учението на д-р Едуард Бах, създава серия от 69 вида цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Австралия. Тези есенции са адресирани до съвременния забързан, изнервен и стресиран човек. За разлика от билките и етеричните масла, цветните есенции не встъпват във взаимодействие с каквито и да било лекарствени препарати. Поради разредената си природа те са абсолютно безвредни за бременни, кърмачки и малки деца.

Австралийските цветни есенции са вторите най-широко разпространени есенции в света след Баховите. За разлика от Баховите есенции те са насочени много повече към особеностите на съвременния човек със специфичните за нашата епоха проблеми - преодоляване на градския стрес, защита от електромагнитните лъчения, освобождаване от натрупани тежки метали, проблеми със сексуалността, комуникацията, липса на духовност и други.

Чрез Австралийските цветни есенции можете да си помогнете за по-гладкото протичане на процеси като: себеусъвършенстване и себеразвитие, раждане, кърмене, отглеждане на деца. Есенциите могат да ви помогнат да преодолеете погрешните си мисловни нагласи и дълбоко заседнали във вас емоционални конфликти.

Есенциите не предлагат готови решения. Те катализират промени, които подпомагат естественото оздравяване в случай на болест, справянето с предизвикателни или ключови житейски ситуации. Променят фините ви настройки и могат да се използват като основно лечение или допълнение към природните методи на лечение - хомеопатия, иглотерапия, билколечение, диетолечение, масажи.

С Австралийските цветни есенции работят много от известните в Европа натуропати. Есенциите са си извоювали водещо място в комплексното лечение на сериозни заболявания като тиреоидит на Хашимото, стерилитет, проблеми с надбъбрека. Подпомагат функциите на жлезите с вътрешна секреция, балансират и хармонизират. Помагат и при:

- прочистване на тялото от интоксикация с тежки метали
- защита от електромагнитни влияния
- при чувство на омраза, ревност, яд и други важни блокирания
- неспособност да се преодолее дълбока личностна криза
- страх от интимност и неспособност да се наслаждаваш на любовния акт
- подновява интереса към партньора
- подпомага излизането от burned out синдрома
- освобождава задържаната отрицателна психическа енергия
- възстановяването след болест, разочарование и фрустрация
- подпомага центрирането и придобиването на решителност и бързо мислене
- балансиране на женските хормони
- облекчава оплакванията на жената по време на менструация и менопауза и т.н.

Мистични, магични, магнетични, Австралийските цветни есенции са ехото на вашия вътрешен глас. Удоволствието да бъдете себе си.

Коментари