Публикация

​Дядо Коледа обсипа с подаръци малките пациенти в „Централ Хоспитал“

Отделението по педиатрия ще е на разположение на пациентите и по празниците


Дядо Коледа изненада с подаръци и лакомства малките пациенти на детското отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

Точно в 10 ч. Добрият старец позвъни на вратата, а с неговото пристигане хлапетата мигом се оживиха и скочиха да го посрещнат. Строиха се във фоайето пред детския кът, където е украсена коледната елха и един след друг пяха песнички, рецитираха стихотворения и обещаваха да слушат повече догодина и да не влизат в болница. Специален гост на празника в детското отделение бяха бившият началник д-р Магдалена Петрова, сега директор на Пловдивската здравна каса, както и управителят на лечебното заведение д-р Надежда Крумова.

Малчуганите получиха лекарски комплекти, пъзели, влакчета, кукли, роботи и още много играчки, осигурени от собствениците на частната болница и от фондация „Качество на живот“, с чието съдействие се осъществяват благотворителна кампания „Топъл обяд“, както и множество акции през цялата година. Очите им блестяха от радост и вълнение.

Бъдете здрави и през следващата година дано не посрещате нито един празник в болницата, пожела на децата д-р Невен Енчев, мениджър на верига болници „Медлайн“. Той увери, че вратите на отделението ще бъдат отворени непрекъснато по време на Коледните и Новогодишни празници. Нашите лекари са на разположение на родителите денонощно, ще се радвам на никого да не се налага да търси медицинска помощ, заяви мениджърът. Както всяка година по това време повечето пациентчета приети за лечение са с бронхопневмонии, получена като усложнение от вирусни инфекции, но за ден-два състоянието им се стабилизира. Почти всички за Коледните празници ще си бъдат у дома. 

Коментари

Браво! Нека това да стане традиция, независимо, че е най-добре да няма болни деца! Весела Коледа и много здраве през Нповата година!