Публикация

Изложбата „С приятел до теб” гостува още седмица в Брюксел


Поради големия интерес и по покана на Европейската комисия изложбата „С приятел до теб” - част от националната информационна кампания за борба с рака на гърдата, продължава гостуването си в Брюксел още една седмица.

Фотографиите са изложени в една от сградите на ЕК – Берлиамонт.

Инициативата на компанията „Рош” и „Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания  и приятели” започна през септември миналата година. Нейното основно послание е, че освен ранното откриване, точното диагностициране и правилното лечение на конкретния вид рак, изключително важна в борбата с болестта е и ролята на близките, а широката обществена информираност може да спаси много хора.

Брюксел е петият град-домакин на изложбата след София, Пловдив, Велико Търново и Варна. Очаква се през 2010 г. тя да продължи гостуванията си из страната. 

В експозицията на фотографския тандем Мисирков/Богданов участват актьорите Андрей Баташов и Искра Радева, световноизвестният цигулар Веско Ешкенази, Евгения Адърска, председател на „АПОЗ и приятели” и други.

„Инициативата е заредена с позитивизъм и носи посланието за това, че болестта е преодолима, а изработването и приемането на Националния антикризисен план за борбата с рака ще стимулира ранна диагностика и лечение на заболяването”, посочи Евгения Адърска.

Коментари