Публикация

​Конвенционалната медицина не е достатъчна да се излекуват гъбичните инфекции

Гъбичната инфекция обикновено представлява сигнал, който показва проблеми в имунната система на човека.


Локалното лечение не отстранява проблема.Трябва да се намери причината за състоянието, на там да се насочат усилията, за да може да не рецидивира заболяването.

Често причината за една такава инфекция са антибиотични курсове, употреба на кортикостероиди, след прекарани грипоподобни съсътояния, стрес и др. В такъв момент имунната система сигнализира, че защитата във влагалището е преодоляна- нарушен е балансът между микроорганизмите, които съществуват в симбиоза, т.нар. бацили на Дьодерлайн. Когато те се унищожат, в следствие на някоя от тези причини, гъбичките намират благоприятни условия и се размножават.

Решаването на острото съсътояние с локални антимикотици не отстранява проблема, защото трябва да премахнем причината за заболяването.Да се обърне внимание на редовната дефекация, защото застойните процеси в дебелото черво могат да се отразят на микрофлората във влагалището, да се обърне внимание на диетата, да се приложи пробиотично лечение, съпътстващо антибиотичното и т.н. Само когато комбинираме два метода на лечение може да се постигне траен резултат и окончателно излекуване на пациентката.

Коментари