Публикация

28годишна жена с отстранена шийка на матката заради рак роди момиченце

Забременяването, особено по естествен път и износването на плода при пациентки, претърпели такава сериозна операция е изключително трудно


Жена с отстранена шийка на матката заради рак роди здраво бебе в Университетска болница „Софиямед“. Тя е постъпва в лечебното заведение за планово оперативно раждане в 9-ти месец от бременността. Интервенцията извършва един от най-добрите български гинеколози доц. д-р Никола Василев в екип с други АГ специалисти от болницата. 

Бебето е момиче с перфектните мерки от 49 см и 3 110 грама. Преди 3 години известният специалист извършва и радикалното отстраняване на шийката на матката на пациентката, допълнено с премахване на тазовите лимфни възли.

„Забременяването, особено по естествен път, както е в този случай, и износването на плода при пациентки, претърпели такава сериозна операция е изключително трудно. Далеч не всички от тях успяват да забременеят, а повечето от забременелите губят плода през първите месеци от бременността. Радвам се, че в този случай всичко приключи успешно и на бял свят се появи едно прекрасно момиченце“, коментира доц. Василев.

Специалистът съветва дамите да извършват редовно профилактични АГ прегледи за диагностициране на проблеми в ранен етап, а вече бременните – да започнат проследяването на бременността си отрано и да влагат в това проследяване цялата необходима отговорност.

Коментари

Милен  Цветанов
19 дек 2015 21:46

Браво!!! Има чудеса на тоя свят и справедливост. Дано детенцето да е живо и здраво, а майка му да се оттърве от тая напаст!!! Поздравления и за лекарите!