Публикация

Лечение на болки в кръста

.


Болка в кръста - една от най-честите патологии. За съжаление в днешно време много често и най-добрите специалисти в света не знаят винаги каква е причината. Поради тази причина има толкова много теории и лечения. Това, което ние във Вентура Ви предлагаме, е:

  • щателен преглед, който представлява тестване стабилността на Вашето тяло и контрола на мускулите,
  • изследваме подвижността във всяка една става и като цяло всичко свързано с проблеми на вашето тяло (кога, как и при какви условия се предизвикват)

След като преценим какво се случва с Вас, Ви даваме най-доброто, което може да помогне. От мобилизация на нервната система до мобилизация на фасетните ставички на гръбначния стълб, до масаж с тригерни точки и кинезиотейпинг, който да коригира вашата неправилна поза.

Ние разчитаме много на самолечението и даваме силно специализирани упражнения за Вашия гръб. По този начин ние даваме шанс Вие сами да се справите с проблема. Така пестим от Вашите средства и време. Ако имате оток може да приложим лимфен дренаж, оточен масаж, или кинезиотейп, който да действа противооточно.

Когато имате гръбначно изкривяване за нас е важно да си направите рентгенова снимка във фас и профил. Има няколко причини за да си направите тези снимки:

  1. да видим на какво ниво и къде точно е изкривяването
  2. да видим коя степен е изкривяването
  3. да преценим какви упражнения да ви предложим
  4. след нашето лечение да видите резултатите

Ние предлагаме мобилизация на определени прешлени, обучение в правилна постурална поза, обучение на самокорекция чрез корекционен тейп, който напомня кое е правилната позиция, масаж за релаксиране на напрегнатата мускулатура и упражнения които да коригират и да мобилизират "заспалите мускули" които са изключително важни.

За нас е важно да разберем на какво легло се спи, на какъв стол и бюро се учи . За да бъде лечението адекватно и максимално ефективно ние наблягаме на всеки един детайл.

Коментари

Петер Иванов
22 фев 2017 15:56