Публикация

Алкохолът обостря хемороидите

След тежка вечер рискът да се превърнете в няколкодневна жертва на хемороидите е огромен


Ето няколко полезни и практични съвета как да се предпазите от възпаление на хемороидалните възли:

  • До 100 мл алкохол се приема за доза, безопасна за хемороидите. Това не означава, че при надвишаване на количеството настъпва обостряне. Но би могло.
  • Не забравяйте, че алкохолът дехидратира организма. Затова в комбинация пийте повече вода. А „патилите” ще ви посъветват – след запой и преди сън да изпиете поне литър неалкохолни течности.
  • Газираните напитки влошават състоянието при налични хемороиди. Така че по-добре си ги спестете.
  • На сутринта закусете леко – без мазни и пикантни храни.

Ако от дълго време страдате от хемороиди, бъдете психически готови, че на сутринта може да се появи кръв върху тоалетната хартия. Това е най-сериозният симптом и е препоръчително да се консултирате с проктолог при първа възможност. Опитът показва, че достъпните без рецепта свещички и мазила помагат за кратко и в най-леката фаза.

ОН КЛИНИК е част от най-голямата международна медицинска мрежа ADVANCED MEDICAL INSTITUTE и има натрупан 9-годишен опит в България в областта на неоперативното и безболезнено премахване на хемороиди и анални фисури. Над 22 000 пациенти са решили проблема си бързо и трайно.

Манипулациите са краткотрайни – в рамките на 30 минути приключва всичко. Самите хемороиди се прищипват с фин латексен ластик, спира се кръвоснабдяването към тях и без хранене тъканта „изсъхва” и отпада до 7-10 дни. Какъв по-ефективен начин без да се отказвате от алкохола да се откажете от хемороидите?

Коментари