Публикация

Дядо Коледа и Снежанка раздадоха подаръци на малките пациенти в МБАЛ-Бургас

Тази година броят на малчуганите, които посрещат празниците в болницата, е значително по-малък.


Броят на децата, които ще посрещнат празниците в МБАЛ-Бургас, е значително по-малък в сравнение с други години. Затова пък Дядо Коледа и Снежанка, които днес зарадваха с подаръци малчуганите от двете детски отделения, имаха рекорден брой помощници. В джуджета на Добрия старец се превъплътиха футболисти на „Нефтохимик 1962", ученици от Гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев" и дамите от „Зонта клуб”.

Тържеството, което Бургаската болница организира за шеста поредна година, превърна фоайето на третия етаж в Коледно градче.

„За лекарите и целия персонал на МБАЛ-Бургас едно от най-важните неща е да помогнем на малките ни пациенти да усетят магията на празниците и да се почувстват по-добре. Радвам се, че този декември болните деца са по-малко. На всички, които днес са тук, пожелавам да оздравяват бързо и по-скоро да се приберат у дома”, каза зам.-изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев.

Той поднесе благодарности на всички, които помогнаха празничният дух да завладее болницата. А това са: областният управител Вълчо Чолаков и неговата заместничка Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-директорът на РЗИ – Бургас Вергиния Цанова, началникът на РЗОК д-р Таня Макшева, президентът на „Зонта Клуб” – Бургас Диана Иванова, административният директор на футболен клуб „Нефтохимик 1962" Николай Тодоров. Официалните гости зарадваха малките пациенти с традиционни коледни пити и кошници с плодове.

„Благодаря на лекарите от МБАЛ-Бургас, които полагат грижи децата ни да бъдат здрави”, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Ролята на главно джудже изигра не друг, а самият областен управител, който помогна на Добрия старец да стигне по-бързо при децата.

Под мантията на Дядо Коледа тази година се криеше обичаният актьор Красимир Хараламбов, а в Снежанка се преобрази медицинската сестра от Втора хирургия Деница Халачева. За празничната атмосфера за поредна година се погрижиха талантливите изпълнителки от хор „Милка Стоева” с ръководител Мариета Секлемова. Осемгодишната Мария Христова и деветгодишната Александра Иванова изпълниха най-известните коледни песнички и заслужиха овации. За това всяко дете да получи различна играчка, се погрижиха от „Зонта клуб” и футболен клуб „Нефтохимик 1962”. Подаръци раздадоха и ученици от Гимназията с преподаване на английски език, които дойдоха с педагогическия съветник Румяна Костова. Приказната коледна украса бе дело на парти агенция „Кригея”.

Коментари