Публикация

Експерти представиха 5 основни правила за да доживеем до 100 години

Спазването на 5 прости правила може да ни помогне да живеем цял век считат учените.


Първото правило - избягвайте стреса. Ако периодичния стрес е полезен за организма, то регулярното пренапрежение и постоянния стрес могат да изкарат от релси дори и най-здравия човек. Стреса доказано провокира развитието на хипертония, язва и редица други опасни заболявания.

Второ правило - трениране силата на волята. Тя може да ви помогне да се придържате към здравословен начин на живот дори ако всички около вас не са съгласни с вашата позиция. Силата на волята помага да се отстоява личната позиция смятат учените.

Трето правило - отказване от алкохола. В началото това може да се окаже доста трудно, но света е прекрасен и без алкохола и другите зависимости.

Четвърто - здравословно хранене. Балансирано хранене с минимум мазнини и холестерол ще съхрани стените на съдовете дълги години. Трябва да се следи за приема на калориите в приеманата храна.

Пето правило - здравословен начин на живот и регулярни занимания със спорт. Редица изследвания доказват, че спорта повишава качеството на живот и увеличава продължителността му. Освен това според учените заниманията със спорт правят хората щастливи и им дават допълнителна мотивация за работа.

Коментари