Публикация

Как бързо да заздравее счупено и изкълчено

счупено, изкълчено, мумио, травма, паста, хималаите


Заснежните улици навън са истинска радост най-вече за малките, но са и сериозна предпоставка за травми. Рискът нараства в пъти, когато улиците се превърнат в ледени пързалки. Това е времето, когато кабинетите на ортопедите са пълни с пациенти с навяхвания, изкълчвания и счупвания на крака или ръце. Освен травма, едно падане може да ни докара обездвижване и изваждане от нормален ритъм за доста време.

Какви са първите, най-спешни мерки, които трябва да предприемем, ако станем жертва на подхлъзване и травма?

В по-лекия случай, когато е налице навяхване обикновено се засяга глезена. Това е преразтягане или скъсване на някои от връзките му. Първото нещо, което трябва да направим, е да обездвижим, доколкото е възможно, наранения глезен.

Основният признак, по който ще познаем, ако има счупване е болката. Като резултат настъпва деформация, която се дължи на отока, разместени костни парчета, кръвоизлив и други. Тук също се налага обездвижване на счупената кост. И седмици възстановяване...

Това, което бързо ще върне предишния ви комфорт е един почти вълшебен продукт, предоставен ни директно от майката Природа. Става дума за паста мумио. Много хора вече се убедиха в предимствата на това природно лекарство и затова привържениците му стават все повече и повече.

Заради бързия ефект по зарастване на костната тъкан той успешно конкурира редица лекарствени субстанции. Лечебната смола, образувана в продължение на хилядолетия във високопланинските пещери, съдържа почти цялата Менделеева таблица. Доказано е наличие на над 50 химични елемента и около 30 биологични вещества. Мумио има приложение при редица заболявания, но има изключително силно действие върху костите и ставите, тъй като е богато на калций, калий, магнезий, цинк, желязо и още много полезни вещества. Действа противовъзпалително, засилва регенериращите процеси, има изразени биостимулиращи и общоукрепващи свойства.

Освен при счупвания, алтернативната медицина разчита много на мумио при артрит, ставни болки, болки в гърба. Пациенти съобщават за подобрение още на следващия ден след първия прием – подуването и болката намаляват, нормализира се температурата. Ако сте в гипс, няма проблем да ползвате мумио – то се пие, не се маже. Богатата му палитра от полезни вещества, витамини и минерали подпомага бързото зарастване на костите, както и облекчаване на болките при възпалителни изменения. Полезното му действие включва запълване на празнината между костните фрагменти, обясняват лекари.

Мумио е с удивителни резултати при редица заболявания, но има силно изразено имуностимулиращо действие. Така, купувайки си го заради някоя травма, спокойно може да го ползвате и за да засилите защитните си сили срещу наближаващия грип.

Фармацевти напомнят, че най-силен ефект мумио има под формата на натурална паста, защото не губи лечебните си сили. При обработката му за таблетки и капсули то е изложено на химични и термични промени, при които основните му лечебни свойства се загубват.

Най-мощното мумио е с произход – Хималаите, подчертават лекари. Как се ползва при различните заболявания може да разберете от книжка с рецепти, която се предлага безплатно към натуралната паста мумио от Хималаите. Може да я намерите в аптеките в херметически затворени пакети от 5, 10 и 20 грама.

Рецепти 2 в 1 с мумио

При болки в тазобедрена, колянна става и гръбначен стълб се приема по 0,1-0,2 гр. мумио в смес с мляко и мед в съотношение 1:20. Приемът е по два пъти дневно в продължение на 20 дни. Повтаря се след 10-дневно прекъсване.

При костни счупвания са необходими 2 грама мумио на 100 мл. вода или общо около 40 грама мумио. Пие се 20 дни, като първите 10 се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене. Следващите 10 дни дозата отново е разпределена на 3 приема, но по 1,5 супена лъжица.

Краткият курс на лечение е 6 дни. При него се пие 5 грама мумио 3 пъти дневно преди хранене.

При навяхване и изкълчване се прилага 20 грама паста, разтворена в 2 литра вода с 200 мг. чист спирт. При счупване може да се комбинира с анаболно средство. Пие се 20 дни по схема.

За имунитет се разтварят 2 грама мумио в 10 супени лъжици топла преварена вода. Приема се по 1 супена лъжица сутрин на гладно в продължение на 10 дни. Следва 5 дни почивка. Следващите 10 дни се пие мумио по същия начин. Но се разтварят още 2 грама в 10 лъжици мед, които се приемат след вечеря. Следват 5 дни почивка. Следващите 10 дни се пие 2 грама воден разтвор на мумио, след което се прави отново почивка. Последните 10 дни се пие воден разтвор на 0,2 грама мумио и 0,2 грама с мед.

Коментари