Публикация

Британка препоръчва на бременните да спортуват активно

35-годишната Мирела дава личен пример със снимки от свои тренировки


Напоследък дори и напълно здравите и в добра физическа форма жени получават съвети да се пазят от спортна активност по време на 9-те месеца. 35-годишната британка Мирела Ингамелс, личен фитнес инструктор и майка на 5-месечно бебе, категорично се противопоставя на това схващане. „Дейли мейл“ публикува впечатляващи снимки на младата жена, която усилено тренира по време на бременността си.

„Бременните жени не трябва да се занемаряват, а трябва да вдигат тежести като мен!“ Това е едно от посланията на Мирела. Написала е книга, в която препоръчва програма от безопасни упражнения за бъдещи майки. Престанете да използвате деветте месеца като оправдание, за да си похапвате повече и да се излежавате на дивана, призовава тя всички жени, които чакат бебе. Според Мирела повечето се оправдават с положението си, вместо да признаят, че от мързел само гледат телевизия и се тъпчат с шоколад.

Тя съветва жените да следват нейния пример – да вдигат тежести и да плуват, за да останат във форма. Мит е, че бъдещата майка трябва да яде за двама - дори в трети триместър бременните се нуждаят от само 200 калории повече в сравнение с това, което оса изяждали преди да заченат.

Докато била бременна Мирела също изпитвала желание да похапва риба, чипс и сладки неща, но се е справила с натрапчивото усещане, като се е хранела по-често с малки количества мюсли и кокосов орех (заместители на вредните храни). „Хубаво е да имаш извинение по цял ден да лежиш, да гледаш телевизия и да ядеш. Но това не е полезно нито за вас, нито за вашето бебе. Много жени не успяват да свалят натрупаните килограми по време на бременността. След раждане вие „сваляте“ бебето, но не и натрупаните мазнини. Така тялото ви се променя и след бременността. Не се занемарявайте“, обобщава тя. 

Източник: http://www.dailymail.co.uk

Коментари

Нищо, за да сме максимално информирани четем всичко!

То дори и да се случи жена в напреднала бременност да вдигне тежко във фитнеса може да изкочи сензационна новина за медиите. От вида "Бременна роди във фитнес" или "Бебе проплака на лежанка", а после ще последва и "3-дневно бебе помпа мускули" или "Бебе-културист шокира софиянци". Стига с тъпия хумор. Наистина трябва да се внимава с тежестите! Честит бабин ден по стар стил!

Не съм специалист, но по принцип съм на мнение, че вманиачаването по фитнеса в най-тежкия му вид няма как да бъде полезно и то при условие, че бременните биват съветвани изрично, когато напредне бременността да не вдигат тежко. Има и още нещо - тази дама е тренирана, т.е. тялото й е привикнало на големи натоварвания...подобни съвети могат зле да се отразят на някоя жена, която решава, че точно бремеността е време да се тренира, за да си запази фигурата