Публикация

Хемороиди - болест на човека

Хемороидите са изключително човешко заболяване, което редица учени свързват с изправеното ходене.


Интересно е че на всеки 5 минути на земята при над 10 000 души се появяват първите симптоми на хемороидите.

В рамките на един час се правят над 88 000 операции свързани с това заболяване.

Всеки 7-и мъж и всяка 5-а жена на възраст 45 години страда от този проблем.

Интересно е че всеки втори болен смята, че може да бъде излекуван с методи от народната медицина...

Коментари

Тина Малинова
8 яну 2016 14:04

Има една стара маймуна в плевенския зоокът дето задницата й е станала двойна - едно огромно лилаво-червено нещо виси отдолу. Направо е отвратително. Всияки посетители я знаят като "маймуната с хемороидите". Иначе на знам дали са хемороиди или нещо друго

Елеана Симова
8 яну 2016 14:01

Е не се бях сетила да си снимам хемороидите на песа

Повечето специалисти са на друго мнение: не се срещат хемороиди при животните. Дори човекоподобните маймуни, които физиологично са най-близо до хората- никога не страдат от това заболяване. Основната причина за това е изправеното положение, което не се среща при другите бозайници. Ходенето на два крака означава компенсиране на централната траектория на тежестта в областта на таза, а оттам и увеличаване на натиска върху кръвоносните съдове в тазовата област. Нарушената дейност на тези съдове води до образуване на хемороиди. При кучетата и котките, другите четирикраки животни не може да възникне този проблем. Някой справочници уверяват в противното, но то просто не е вярно. Стопаните и ветеринарите могат да се объркат с това, че повечето чревни заболявания могат да се срещнат и при хората и при животните. Кучетата и котките могат да страдат от хелминти, ламблии, от улцерозен колит, парапроктит, перианална фистула. Заболяването, което често се приема за хемороиди -това е възпалението на перианалните жлези. Ако основните симптоми повтарят признаците на образуване на хемороиди:запек, влошаване на апетита, отделяне на капчици кръв от ануса, поява на оточни възпалени участъци в тази област.Възпалението възниква от това, че много домашни животни, които не се разхождат много и не общуват с други кучета и котки, губят способност да отделят секрет от аналните жлези. Натрупването на секрет може да доведе до възникане на абцес и руптура на абцеса (от там и кървенето).

Ами качете малко снимки...

Аз съм човек, даже съм и мъж и страдам от хемороиди. Но и котката ни имаше, дори се наложи операция. Хемороидите не са само човешки проблем...Но това не е толкова важно. По-скоро е важно как се лекува.

Елеана Симова
8 яну 2016 12:04

Странно, моето куче имаше хемороиди. Може би, защото е умно като човек