Публикация

СУПЕРМОДЕРНА УЛТРАЗВУКОВА АПАРАТУРА В МБАЛ "ПЪЛМЕД"

​Изключително висок клас диагностична ултразвукова апаратура, базирана на последно поколение технология заработи в пловдивската многопрофилна пловдивска болница "Пълмед".


в.Телеграф


Системата е с ергономичен дизайн и възможност за надграждане с нови технологии, а посредством нея специалистите от отделението по гастроентерология ще могат да прилагат най-съвременните диагностични процедури и високоспециализирани изследвания в ехографията.

Изследване

"Посредством новата техника ще можем да извършваме както стандартни изследвания, така и високоспециализирани като например еластография. Това е специализирано изследване, което в световен план се извършва за диагностично уточняване на напредъка на чернодробното заболяване. Изключително радостен съм, че подобна апаратура вече има град Пловдив, защото благодарение на нея ще можем да осъществяваме пълният набор от гастроентерологични изследвания и то на най-високото възможно ниво за региона и страната", коментира д-р Никола Боянов, завеждащ 2-ри гастроентерологичен сектор в МБАЛ "Пълмед".

Сред високоспециализираните изследвания, от които пациентите на МБАЛ "Пълмед" ще могат да се възползват благодарение на новата апаратура, е и контрастната ехография. Изследването повишава възможността за разграничаването на злокачествени от доброкачествени чернодробни образувания. А освен за диагностика, контрастната ехография се използва и за проследяване ефекта от локалното лечение на злокачествени чернодробни тумори и метастази. Тези образувания не се виждат на обикновен ехограф, а специалистите казват, че понякога остават незабелязани дори и при извършването на скенер.

Ехография

"Контрастната ехография е златен стандарт за откриване на лезиите на черния дроб и различаването на доброкачествени от злокачествени такива. Все по- често се налага изследването да се прилага и при пациенти със съмнение за руптура (разкъсване) на черния дроб. Ето защо сме изключително горди, че болница "Пълмед" се сдоби с тази модерна и съвременна апаратура", допълва д-р Боянов.

Новата модерна ехографска система е на фирмата General Electric и осигурява на специалистите висока контрастна резолюция, която спомага за надеждната диагностика чрез високото качество на образа. Наличието високоспециализирана програма за контрастно усилена ехография, възможността за съпоставяне на двуизмерен образ и контрастирай образ в реално време повишава ефективността на визуализацията. Апаратурата разполага и с програми за анализ на придобитите образи, дава възможност за проследяване на степента и времето за разпределение на контрастното вещество и обективна оценка дори на най-малките детайли.

Коментари

Каквато и съвременна ,съвършенна медицинска апаратура да има,ако е в ръцете на "специалисти" като т.н. д-р Никола Боянов ,тя(апаратурата) е куп непотребно желязо.Този арогантен тип преди да пристъпи към преглед започва да описва с черни краски колко ти е лошо състоянието и колко си закъснял да го потърсиш,но...има начин да те излекува срещу 2000евро...Търгаш,който се е уредил да е доктор след като баща му е продал стадо овце за да следва...Докога ще ги търпим такива самозванци?