Публикация

Маслото от крил топи 42% от мазнините в сърцето

То е 48 пъти по-мощен антиоксидант от рибеното масло


Маслото от крил редуцира съдържанието на мазнини в сърцето с 42% и спомага предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания - показват данни, събрани и обобщени от китайската компания Tiens. Крилът е зоопланктон, който наподобява рак или скарида и е известен като храна за китовете.

Маслото от крил е 48 пъти по-мощен антиоксидант от рибеното масло, 34 пъти по-мощен от Q10 и с 300 пъти по-мощен от витамини А и Е. Крилът е най-чистият източник в света на Омега-3 мастни киселини, екологично добиван и съхраняван.

Според Световната кардиологична асоциация над 80% от преждевременните смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания биха могли да се предотвратят чрез промени в хранителния режим, редовни физически упражнения и въздържане от тютюнопушене. Редовният прием на Омега-3 мастни киселини чувствително повишава общото физическо състояние на организма. Изследванията показват, че прием на риба два пъти седмично намалява смъртността от сърдечно-съдови заболявания с 36%.

В един перфектен свят би било възможно да си набавим всички необходими омега-3 масла, като ядем риба. Проучванията сочат обаче, че консумирането на риба е свързано с повишен риск от токсичност поради замърсяването на океаните и моретата с идустриални отрови и токсини, тежки метали и радиокативни вещества. Ето защо лекарите препоръчват приема на хранителни добавки.

Според статистика на Световната здравна организация сърдечно-съдовите заболявания са сериозен здравен проблем и са водеща причина за смъртността в целия свят. Над 17,6 млн. души в света умират всяка година в резултат на сърдечно-съдови заболявания. През следващите 15 г. миокардния инфаркт ще запази водещо място сред първите 20 причини за смърт.

Ситуацията в България далеч не е по-различна. По данни на Националния статистически институт един от всеки трима българи умира от сърдечно-съдово заболяване, като най-засегнатата възрастова група са хората над 55 годишна възраст, представляващи 90% от случаите, като от тях 52% са жени, а 48% мъже. Статистиката също показва, че се наблюдава притеснителна тенденция на намаляване годините и че все по-млади хора са застрашени.

" }-->

Коментари