Публикация

Как да се погрижим за имунната система в сезона на грипа

В аптеки "Фаркол"-Бургас ще ви предложат професионален съвет, за да се противопоставите на грипните вируси. При по-сериозен проблем задължително потърсете лекар-специалист.


Първите случаи на грип за тази зима вече са факт. Изолирани засега са щамове на върлуващия вече няколко сезона свински грип. Очакват се обаче и други щамове. Затова е добре да подготвим организма, за да не се окажем без време на легло вкъщи или в болница.

„Приемът на мултивитаминен препарат, съдържащ витамин С, селен, магнезий, цинк би повишил имунната система. Повече рибни мазнини и витамин Д също подсилват защитните сили“, подчертават фармацевтите.

Именно имунната система е в основата на това едни хора да се разболеят, а други не при едни и същи условия, обяснява д-р Георги Кънев, общопрактикуващ лекар с над 40 години стаж и консултант на „Фаркол“АД. Докторът е привърженик на природните продукти, които действат изключително благотворно върху организма. „Пиенете на билков чай е едно от тези полезни неща - фитонцидите на лайката, липата, ментата, шипката унищожават заразите. Природните антибиотици в портокалите, ябълките, бананите, мандарините допълват лечебния ефект на лекарствата“, посочва д-р Кънев. Самолечение с идеи от телевизионни предавания, вестникарски статии, приятелски съвети от интернет, според него, обикновено дава плачевни резултати. Не рискувайте, предвид усложненията и тежкото протичане на заболяванията, причинени от грипа миналата зима в Бургас.

„Приемането възможно най-бързо на противовирусен препарат може да спре разпространението на вирусната зараза. Успоредно с това може да се вземе имуностимулатор – вариантите в това отношение са много, както и витамини“, съветват от аптеки „Фаркол“. Според симптомите при вече развило се заболяване се препоръчват сиропи против кашлица, препарати за хрема, таблетки за гърлобол и сашета за облекчаване на общото ви състояние. Аптечната верига поддържа голям асортимент от медикаменти за облекчаване на грипни и простудни състояния – от билкови чайове до антибиотици на изключително достъпни цени. Ако сте привърженици на хомеопатията ще намерите и голямо разнообразие от продукти, представящи тази алтернативна част от медицината.

Консултацията с лекар при грипни състояния е задължителна, за да не прерастнат в бронхит, пневмония, отит. Грипът ще познаете по това, че не поразява конкретна зона, а удря като цяло тялото. „Чувствате се слаби, усещате болки в мускулите, имате главоболие, измъчва ви висока температура. Съществен признак са и болките в очните ябълки и дразненето от светлината“, описват симптомите на грипа фармацевтите от аптеки „Фаркол“.

Веригата е заредена с всички необходими лекарства срещу коварната болест, които са с гарантиран произход и на ниски цени.

Коментари