Публикация

​253 бебета са проплакали за година в МБАЛ „Свети Пантелеймон“

Специален подарък за Бабинден е обновяването на акушеро-гинекологично отделение


По стародавен български обичай в пловдивската МБАЛ „Свети Пантелеймон“ отбелязаха Бабинден. Старшата акушерка на болницата Виолета Ветринска ритуално поля ръцете на началника на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Хагоп Карагьозян и нарече: „Колкото пръски, толкова бебета. Всички раждания да бъдат леки. Здрави и хубави бебета“.

„Надяваме се тази година да е още по-берекетна. Ще се постараем с всички сили да го постигнем. Здраве и нови успехи на цялата болница“, пожела д-р Карагьозян.

„Под тази стряха за една година се родиха 253 бебета. С гордост обявявам, че момичетата са 130, а момчетата – 123“, заяви управителят на МБАЛ „Свети Пателеймон“ доц. д-р Петко Недев при тържественото отбелязване на Деня на родилната помощ. Той допълни, че не само на Бабинден, а всекидневно лекарите и акушерките от болницата са на голяма почит и уважение. „Искам да ви благодаря за труда и професионализма и да ви пожелая още много и здрави бебета“, каза доц. д-р Недев. Управителят на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ обяви, че специален подарък за Бабинден е обновяването на акушеро-гинекологично отделение, което ще е бъдещото бижу на болницата.

Поздрав към гинеколозите и акушерките отправиха и от структурата на Жени ГЕРБ. Ръководителят на пловдивската организация д-р Валерия Славова прочете специално обръщение, в което заяви: „Благодарение на вас на бял свят се появяват малките съкровища. Няма по-щастлив момент за всяка жена и семейство от раждането на детето. А вашите ръце са първите, които го поемат и го подават на майката. Да са благословени!“

Артистите от фолклорен ансамбъл „Тракия“ направиха празника специален със своите изпълнения. Изпълнителките признаха, че в това отделение много от тях са станали майки и засвидетелстваха уважението си към работещите в него. 

Коментари