Публикация

​С уникален сладкиш почерпиха за Бабин ден

Момчетата ще са повече, пророкува шефът на клиниката проф. Петър Петров


Уникален сладкиш, изобразяващ детеродните органи на жената, направи за Бабинден млада лекарка от АГ „Весела“. Матка от шоколад с шоколадови фалопиеви тръби и яйчници от шоколад и сметана е пресъздала младата докторка, за която сладкарството е приятно хоби в извънработно време. Уникалният сладкиш придаде леко пикантен елемент в дизайна на ритуалната трапеза, приготвена от персонала на АГ клиниката за Деня на родилната помощ - 21 януари. 

С ритуала „Миене на ръце“ започна тази сутрин работният ден в АГ „Весела“. Старшата акушерка Флора Димитрова приветства присъстващите на тържеството д-р Борис Джурджев – управител на МБАЛ „Св. Мина“, началника на родилния дом проф. д-р Петър Петров, колегите си и останалите гости.
Родилка ритуално изми ръцете на шефа на АГ клиниката, за да се раждат живи и здрави бебета, а старшата акушерка му връчи питка, по която се гадае дали през тази година ще се родят повече момчета или момичета.
След като разчупи питката проф. Петров обяви: „Момчетата ще са повече“, а после обясни, че през 2015-та година са преобладавали момиченцата. 

Коментари