Публикация

Орисаха първото бебе за 2016 година в УМБАЛ „Свети Георги“

Пожелахя на малкия Илкай, роден в 00:01 часа на 1-ви януари, здраве и дълголетие


2094 бебета са проплакали за пръв път през 2015 година в Клиниката по Акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“, като по-голям е броят на момчетата. Това съобщи днес на тържеството по случай Деня на родилната помощ началникът на звеното доц. Д-р Екатерина Учикова. Тя поздрави всички свои колеги по случай празника и отчете една особено успешна 2015-та година за цялата клиника. По думите на доц. Учикова въпреки намаляващата раждаемост в страната, в УМБАЛ „Свети Георги“ се наблюдава трайна тенденция към нарастване броя на ражданията, а клиниката е приела над 4000 пациенти.

Екипът от акушери и гинеколози пресъздаде обреда от народната традиция за празника, популярен като Бабинден. Осем от лекарите и акушерките в клиниката взеха участие в ритуала, като по стара традиция ръцете им бяха измити с вода и сапун. Доц. Учикова и проф. Кръстева разчупиха ритуално пита, която показа, че и през 2016 година ще се раждат повече момченца.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов също поздрави лекарите и акушерките от клиниката по случай техния празник, като им пожела здраве и благополучие.

Кметът на Район Западен г-н Димитър Колев ориса първото бебе на клиниката за 2016 година. Той пожела на малкия Илкай, роден в 00:01 часа на 1-ви януари, здраве и дълголетие, а на родителите му – да се грижат добре за него и той много да ги радва.

Коментари