Публикация

Скандално: Министър Москов призна, че разрешението за употреба не означава, че лекарството е безопасно

В скандала с турските ваксини се намеси и прокуратурата


"Разрешението за употреба всъщност не означава дали едно лекарство е опасно или не, а дава право за търговия с него на територията на България.
Когато търговският интерес на дадена фирма не съвпада с интереса на пациента - не желае да регистрира продукта си у нас или както е в случая с "Пентаксим", не се явява на обявения търг, българската държава без нужда от разрешително за употреба може да внесе продукта за нуждите на българските пациенти.
В момента у нас в същия казус влизат над 200 медикамента – не се продават в аптеките, но здравното министерство ги купува и ги осигурява директно за болните
." - написа в профила си във Фейсбук министърът на здравеопазването Петър Москов във връзка с разразилия се скандал с ваксините "Пентаксим" и "Еувакс"

Коментари

В Mediapool пишат ": “Предвид правомощията на ИАЛ да извършва контрол върху всички дейности с лекарствени продукти, считам, че следва от ваша страна да бъдат предприети съответните мерки за недопускане употребата на тези ваксини освен в законорегламентираните възможности за това в чл. 59 от Закона за здравето и чл. 3а от от Наредба №10 от 17.11.2011 година за условията и реда за лечение с неразрешени за употреба лекарствени продукти." който иска може да прочете цялата статия - http://www.mediapool.bg/mz-obyasni-zashto-barterat-na-vaksini-s-turtsiya-e-izgoden-za-bulgaria-news244549.html

Това означава ли, че се дава разрешение за опасни лекарства???Ужасяващо!