Публикация

Коментари

Ина Димитрова - произвежда се само БЦЖ и тетанус /и туберкулин/. Другите наши ваксини са спрени от СЗО поради дългата борба от Македония и техните сигнали /и доказани лабораторно вреди / към СЗО. Мога да ви дам доказателства да четете ако искате. За мен изборът не е дали да се сложи ваксина , а какво качество е тя. И имам ли избор между няколко вида с правилно описано съдържание в индивидуална доза - дозата е изключително важна. Не бих сложила ваксина с 1 евро и под 1евро - Продажна цена- произведена при съмнителни условия с незнайно основно вещество купено за стотинка. В България няма избор - има 1 ваксина/ ако изобщо я има/ и това е. Щеш не щеш нея слагат и нея са длъжни да сложат. Обаче в Европа / западна/ има избор и не е голям проблем да се закупи качество. Същото е и с останалата фармация когато изборът се свежда до 1 незнайнокачествен медикамент. Който лекарите са длъжни да използват . Пишете в Гугъл - монополът върху лекарствата и ще разберете всичко. И лекарите и пациентите са потърпевши от тази история. Печалбите са другаде.

г-жо Петрова, да не би да сте хомеопатка?

Ина  Димитрова
15 фев 2016 09:58

Д-р Петрова, а кои са българските ваксини за хепатит В и подобни на Пентаксим? Аз си мислех, че у нас се произвежда само БЦЖ ваксина.

Вие мадам не се пънете да четете като дявола Евангелието. Как ще пиша и как ще се изразявам е лично моя работа. На един лекар отива всичко онова, което той сам си позволи. Нямам самочувствието да пръцкам с ментолови аромати. Еувакс Б съдържа напълно безопасни и допустими дози тиомерсал - дори и да ми ги "смятате" в микрограми. Да припомням ли, че до не много отдавна същата тая ваксина си беше надлежно разрешена от ИАЛ http://www.medicine.bg/public/listovka/87s.pdf И въпреки всичко внесения Еувакс В не се прилага в момента, както добре знаете. А Пентаксима отговаря на всички стандарти и за щастие, въпреки зора на такива като Вас, в момента покрива ваксиналните нужди. Не знам дали за един лекар "не отива да ползва циничен език", но съм сигурен, че за лекар не отива да създава антиваксинални настроения! А тази публикация си я намирате от Медлайн и много внимателно и с вникване си я прочитате. Важното подчертавайте с червен карандаш! Kroger AT, Atkinson WL, Marcuse EK, Pickering LK, Advisory Committee on mmunization Practices Centers for Disease Control and Prevention. General recommendations on immunization: recommendations of the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP). MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2006;55:1– 48. (IV

Ваксините са си добри, но въптросът е в далаверата?!! На чий гръб?! На гърба на данакоплатеца!

Кучетета си лаят .... а керванът си върви.

Да, точно това е въпросът - защо се стигна дотук? Ясно е, че определен екип на министерството не си е свършил работата. И доколкото имам неофициална информация, фирмите не са се явявали заради нескопосно обявения търг за обществена поръчка.

Най-странното е че никой не пита за договора и предплатените ваксини на Санофи Пастьор . Та Французите ,защото нямали предварителен договор с нас , нямали ваксини за 2014-06 до 2018 г и затова неможели да ни ги пратят. А временният министър , Мирослав Ненков още тогава обясняваше, че въпреки че ние сме ги предплатили , те не ни ги пращали. Защо не се раздуха ВЪПРОСЪТ, защо стигнахме въобще до тук.

Аз лично съм доста смутена от изказа...

Mariya  Popova
25 яну 2016 15:11

Право в десетката, д-р Велев !