Публикация

МЗ иска по-висока реимбурсация за лекарствата на децата с увреждания


Министерството на здравеопазването ще се опита да увеличи процента на реимбурсация на лекарствата за основните заболявания на децата с увреждания. Това стана ясно днес по време на среща между заместник-министъра на здравеопазването проф. Мила Власковска и представители на родители на деца с увреждания от цялата страна.

 


Освен това ще се намери начин, по който за тези пациенти да се осигуряват специфични лекарства, които сега не се внасят у нас, съобщава здравното ведомство.

 

Създаването на механизъм, по който педиатрите да предадат лечението на децата, които са навършили 18 години, на други специалисти, е сред ангажиментите, поети от министерството.

 

Ведомството ще работи и по обособяването на медико-социални групи, които да поемат лечението на децата с увреждания. Идеята е в тях да влизат както лекари, така и представители на социалните грижи. Те заедно трябва да изготвят индивидуален план за лечение и интеграция на всяко едно от децата.

 

У нас скоро може да започне и производството на помощни средства като ортопедични обувки или специални столове. Тази възможност се обмисля от Българския Червен кръст и от Швейцарския Червен кръст.

 

" }-->

Коментари