Публикация

Безплатни прегледи в отделението по ортопедия и травматология на МК „Доверие“

Медицински комплекс „Доверие“ отново ще проведе безплатни прегледи за ортопедични и травматологични заболявания. Те ще се състоят тази събота (30.01.) от 08:30 до 12:30 часа.


Безплатните прегледи и консултации ще се извършат от специалистите на медицинския център и единственото условие за тях е предварителното записване на час - на номер 02/40 36 100. Обаждания се приемат всеки работен ден от 07:30 до 20:00, като записването на часове е до запълване на графика. Инициативата не включва допълнителни изследвания.

Безплатните прегледи са част от ежемесечната кампания „Дни на отворените врати“ на МЦ „Доверие“. Този месец идеята за инициативата е съобразена със зачестилите случаи на наранявания и травми, които са характерни за зимната обстановка. Най-честите наранявания през този сезон са именно счупвания в областта на малките стави - китка, рамо, глезен, както и на тазобедрената става.

„По време на консултацията всеки пациент ще има възможност да сподели своите оплаквания и да получи компетентно мнение от специалист. Ще бъдат предоставени насоки и относно необходими допълнителни изследвания или физиотерапевтично лечение при нужда,“ пояснява д-р Евелин Хайвазов.

Наскоро д-р Евелин Хайвазов - специалист с изключително богат опит, отново се присъедини към екипа на „Доверие“ в отделението по ортопедия и травматология. Д-р Хайвазов има редица следдипломни квалификации у нас и в чужбина (САЩ, Италия, Германия, Франция, Испания, Унгария, Словения). Член е на Българския лекарски съюз, БОТА - Българска ортопедична и травматологична асоциация, в Секцията по гръбначна хирургия, Секцията по артроскопия, ISAKOS - International Sosiety of Arthroscopy, Knee SurgeryVoyages.

В отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Доверие“, обновено в началото на този месец, се осъществява специализирана болнична помощ в областта на общата ортопедия, травматология и ендопротезиране на големите стави. Сред проблемите, които се срещат и лекуват най-често от ортопеди-травматолози са счупване или изкълчване, остеоартроза, остеопороза, коксартроза и остеомиелит. Основна цел на специалистите е предоставянето на висококачествена стационарна и консултативна и планова ортопедо-травматологична помощ. Прилагат се съвременни методи за диагностика, предоперативна подготовка, ортопедо-травматологично лечение, реанимация, рехабилитация и профилактика на ортопедичните заболявания. 

Коментари