Публикация

Доц. Пламен Кинов е новият национален консултант по ортопедия и травматология

.


Доц. Пламен Кинов е новият национален консултант по ортопедия и травматология. Той е един от най-активните лекари в социалната платформа CredoWeb. Доц. Кинов е специалист по ортопедия и травматология с акцент върху ендопротезиране на тазобедрена и колянна става. Началник е на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". 

Председател на Софийски клон на Българско дружество по ортопедия и травматология (БОТА). Зам.-председател на БОТА (Българска ортопедична и травматологична асоциация), СУБ (Съюз на учените в България), EFORT (Европейската Федерация на Националните Ортопедични Асоциации), AAOS (Американската асоциация на ортопедичните хирурзи), EHS (Европейската дружество по хирургия на тазобедрената става). Носител е на Световна награда Abdel Hay Mashhour на 25-ти конгрес на SICOT 2005 год. и награда на 10-ти конгрес на БОТА 2007 год.

Доц. Кинов развива активна научна дейност с над 200 научни публикации, 3 книги по специалността и множество участия в научни форуми у нас и в чужбина. Екипът на CredoWeb му пожелава успех и много нови признания!

Коментари

Тина Малинова
28 яну 2016 12:28

и хубавец;)

Албена Хюбнер
28 яну 2016 12:26

Поздравления за доц.Кинов! Чудесен специалист и човек!