Публикация

Аминокиселини помагат да презаредим след празниците

За да бъде пълноценна почивката, някои специалисти съветват по време на празниците да се откъснем напълно от мисли за проблемите в службата


Свикнали сме да чакаме с нетърпение дните около Коледа и Нова година, за да презаредим с енергия. В края на празничния цикъл обаче мнозина се чувстват физически и емоционално изтощени. Защо? Деловите хора са свикнали да планират всяка своя минута и да бъдат максимално ефективни. Обикновено влагат същата енергия и в почивните дни. Искат да се видят с всички роднини, приятели, да посрещнат гости и да пътуват. За кратък период опитват да се насладят на отрупаните с вкусни ястия и напитки маси. Често пъти, за да не пропуснат поредното парти, се лишават от пълноценен сън. 

В добавка не спират да мислят и за работата, водят делови разговори и постоянно проверяват мейла си. Наред с приятните емоции, всичко това води и до натрупване на умора. След празниците активните хора често се чувстват отпаднали и изпитват затруднения да се върнат към обичайния си ритъм на работа.

Има различни начини да си помогнем. За да бъде пълноценна почивката, някои специалисти съветват по време на празниците да се откъснем напълно от мисли за проблемите в службата. Не означава да лежим на дивана и да прекаляваме с храната и алкохола. Напротив – необходимо е движение и да си намерим занимания, които стимулират мозъка. 

Съществуват и някои съвременни препарати, чрез които по-бързо можем да осигурим на организма нужните аминокиселини, витамини и минерали. Амбинор енерджи е такова средство. Тайната се крие в неговата формула, която комбинира четири изключително важни за организма вещества – аминокиселините аргинин и аспартат, магнезий и витамин В6.

Чрез участието на аргинин в цикъла на Кребс се повишават енергийните запаси в клетките, които при нужда се освобождават. Аспартатът има свойството да неутрализира токсините от организма, които са причина за умората. Затова е подходящ и след боледуване или прием на алкохол.

Магнезият подпомага действието на аргинин и аспартат, но също такаима свойството да отпуска мускулите. Той е пряко свързан със синтеза на мелатонина - хормонът, който регулира съня. Магнезият играе ключова роля и за повишаване нивото на серотонина, който е отговорен за доброто настроение и отпускането на нервната система.

Формулата на Амбинор енерджи се допълва от Витамин В6. Той помага за усвояването на магнезия от организма, а също така участва в синтеза на серотонин и на допамин, които влияят положително върху жизнения тонус и настроението. Важно е да се отбележи, че тонизиращият ефект на препарата се постига по естествен път, без странични действия.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Магнезий Магнезий витамин В6 празници аргинин преумора липса на сън аспартат Амбинор Енерджи

Коментари