Публикация

Лекарите от „Медлайн“ подновиха безплатните прегледи в Родопската яка

Кампанията се организира от фондация „Качество на живот“ и от нейния председател д-р Невен Енчев


Екипът на верига болници „Медлайн“ поднови безплатните прегледи за жителите от селата в община „Родопи“. Днес консултации се правиха за хората от с. Белащица. В импровизиран медицински кабинет бе превърнат пенсионерският клуб, пред който от сутринта чакаха по-възрастните.

Те споделяха своите оплаквания с кардиолога д-р Мария Димитрова. След като ги изслуша, тя им премери кръвното налягане, след това им направи електрокардиограми, а накрая ги пращаше в мобилната лаборатория за изследване на кръвна захар. Част от тях насочи за допълнителни изследвания в Пловдив, а други – за лечение в болница.

Откога ви чакаме, че в тия студове и поледици ни е много трудно и дори невъзможно да пътуваме до Пловдив, да стоим по автобусните спирки и да се редим пред лекарските кабинети, благодаряха пациентите на медиците.

Кампанията се организира от фондация „Качество на живот“, а графикът за безплатни прегледипо населените места е съгласуван между председателя д-р Невен Енчев, който е и мениджър на болници „Медлайн“, и кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов.

Коментари