Публикация

Общинският съвет освободи шефа на АГ болницата във Варна

Д-р Радослав Минков: Обиден съм заради начина, по който бях изгонен


Общинският съвет на Варна освободи  от управлението на АГ болницата д-р Радослав Минков, който в продължение на 5 години и половина ръководи здравното заведение. Мотивите за това са констатирани административни нарушения и конкретно забавяне на обществени поръчки.

„Чувствам се наклеветен, 

тъй като очаквах разговор с представители на местната власт, на които смятах дори сам да изразя желанието си да напусна. Имам предложение да започна работа в Германия, но сега няма да емигрирам, тъй като на практика съм изгонен”, уточни медикът. Той каза, че никой не го е потърсил, за да присъства на заседанието на Общинския съвет, на което е гласувано отстраняването му от поста.

„За пет години и половина, откакто съм управител, направих много компромиси със здравето си, с парите, със семейството си. Но исках да бъда отговорен до последно към СБАГАЛ  и тя беше на печалба до последно,“ заяви д-р Минков.

Той обясни, че по време на управлението му само 3 апарата са закупени с общински пари. Всички ремонти и останалата нова техника били осигурени с пари на АГ болницата. Средната заплата в лечебното заведение в момента е 1000 лв. По думите на д-р Минков заяви заплатите са се повишили средно с 330 лв. 

От 2 години насам в болницата нямало смъртен случай на родилка. 

Бившият вече шеф на болницата каза, че като управител не е спирал да упражнява лекарската си дейност и лично е оперирал жени на прага на смъртта.

Д-р Минков сподели, че е 

бил притискан от общински контрольори да прави обществени поръчки за кръв

„Защо например няма обществена поръчка за доставка с Енерго Про и ВиК?! - А те са монополисти. Също и как така няма обществена поръчка с Кръвния център, откъдето зареждат всички болници. Ако в Бургас да речем ми дадат с 1 стотинка по-ниска цена, оттам ли да зареждам кръв?“, възмути се той. Аналогична била ситуацията  и с микробиологичните изследвания.

„Преди мен в болницата също системно не са провеждани обществени поръчки, но Общинският съвет не се е самосезирал“, коментира лекарят.

Д-р Радослав Минков не скри, че има врагове сред гилдията, а за организатори на целенасочената кампания срещу него посочи д-р Георги Козовски и членове на КТ ”Подкрепа”.

На стола на д-р Минков до провеждането на конкурс сяда д-р Емил Ковачев. 

"Желая му успех, той е много добър лекар, ще замина за Германия, но омерзен”, каза Минков. За поста му се спрягат имената на проф. Иванов и д-р Георги Козовски.

Коментари

Много жалко! Странни(да не кажа съмнителни) мотиви за отстраняването му от поста. Д-р Минков е отличен специалист! Управлява АГ болницата изключително разумно и успешно. Мога само да му пожелая успех в Германия! Жалкото за нас е, че поредният добър лекар емигрира...