Публикация

Най-нови терапии при мазна кожа

Плодовите екстракти от боровинка, лимон , портокал, киви и ягода имат антисептично действие, стимулират растежа на нови клетки в епидермиса и намаляват порите


Мазната кожа се дължи най-често на усилена и неправилна дейност на мастните жлези в резултат от повишена дейност на жлезите с вътрешна секреция предимно половите жлези. Тя е обичаен проблем при юноши и девойки,  по-често при тъмна и мургава кожа,  предимно в областта на лицето - чело, нос и брадичка .

Причините за повишена секреция на мастните жлези са комплексни :

  • смущения на храносмилателната система (особено при запек)
  • чернодробните заболявания
  • заболявания на нервната система 
  • неправилно използване на козметични продукти 
  • храни, богати на мазнини и въглехидрати

Лечението включва задължително обезмазняване и дезинфекция. Терапиите могат да бъдат различни:

Плодова терапия - плодовите екстракти от боровинка, лимон , портокал, киви и ягода съдържат плодови киселини, аминокиселини, флавоноиди и др. Те имат антисептично и епителизиращо действие, като стимулират растежа на нови клетки в епидермиса и намаляват големината на порите и тяхната дълбочина. Регулират мастната секреция. 

Те премахват нежелателна пегментация и изглаждат бръчките и белизите и засилват синтеза на колагена и еластина, като в същотото време освежават тена на лицето. Тази терапия се прави 2 пъти годишно по 8 - 10 процедури в козметичен център.
Ензимна трапия - намалява бактериалния растеж и потиска мастната секреция. Тази терапия се прави 1 път годишно по 10-15 процедури в козметичен център.
Витаминова и тонизираща терапия - с екстракти от различни билки:
- екстракт от камфор - почиства в дълбочина кожата и намалява излишната мазнина, придавайки свежест и чистота на кожата.
- екстракт от невен и лайка - съдържа сапонини, флавиноиди, каротиноиди, провитамин А и др. Те имат противовъзпалително, успокояващо, антисептично и регенериращо действие.
Аромотерапия - използва смес от етерични масла, които забавят стареенето и запазват еластичността на кожата, свиват порите и имат тонизиращо и дезинфекциращо действие:
- масло от маточина - прилага се като освежаващо и поддържащо еластичността на кожата средство.
- лимоново и портокалово масло - намаляват мазнината на кожата, свиват порите и имат избелващ ефект.
- ментово масло - има успокояващо и тонизиращо действие върху кожата поради съдържанието на ментол в маслото.
- розмариново масло - използва се срещу бръчки и за премахване на подпухналост под очите под формата на масажи .
Всички тези продукти са натурални, естествени органични вещества и работят в хармония с естествени сили на кожата и на тялото.
Аромотерапията е максимално ефективна,  когато се води природосъобразен начин на живот. Състоянието на кожата се влияе от състоянието на тялото, което на свой ред отразява състоянието на духа. 

Най-новите терапии за мазна кожа и професионална консултация - при Ж.Амин, доктор по фармация - 0889 729 730

Коментари