Публикация

Защо е нужно да приемаме пробиотик по време на антибиотично лечение (ВИДЕО)

Широкоспектърните антибиотици често предизвикават възпаление на клетките на стомашно-чревния тракт и ликвидират някой нормални чревни бактерии, което води до свръхрастеж на гъбички и дрожди. Затова по време на антибиотика и след него трябва да се приемат подходящи пробиотици


Детският гастроентеролог д-р Кремена Гроздева съветва:

  • паралелният прием на пробиотик да става поне два часа след антибиотика; 
  • приемът на пробиотик да продължи 10-14 дни и след антибиотичното лечение;
  • да се избира пробиотик с подходящ състав и концентрацияна пробиотични култури.

Подробности във видеото...

Коментари

МОЕТО МНЕНИЕ СЪВПАДА НАПЪЛНО С ТОВА НА Д-Р ГРОЗДЕВА, ВИНАГИ ИЗПИСВАМ ПРОБИОТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ И УСТАНОВЯВАМ,ЧЕ ПАЦИЕНТИТЕ СА НАПЪЛНО СЪГЛАСНИ С НАШИТЕ ПРЕПОРЪКИ.

Благодаря, д-р Гроздева.Както винаги- конкретно и интелигентно напомняне за ползите от пробиотици.Желая ти успех

Г-н Георгиев, и двете храни посочени от вас са богати на пробиотици. Състоянието ви в момента, обаче, надали позволява да се храните с кисело зеле. В случая то допълнително ще влоши симптомите. Освен това, за да набавите количеството пробиотици, които се съдържат в една капсула Lacto 4 VIP, например, ще трябва да изядете доста големи количества кисело мляко и кисело зеле. Затова се препоръчва да се използват стандартизирани пробиотични продукти, които се предлагат в аптечната мрежа.

Благодаря д-р Гроздева за статията ,преди една седмица пих широкоспектърен антибиотик. без пробиотик и в момента цитираното от вас в статиятя е факт при мен,въпросът ми е киселото мляко ,киселото зеле ще оправи ли нарушената чревна микрофлора.С уважение Георги Георгиев.