Публикация

Суперхраните

Суперхраните са основа за добро здраве на всеки човек и употребата им ще нараства все повече, защото все повече хора се убеждават в ползите от тях и естествено ги препоръчват на познатите си


Суперхраните могат да се разделят на няколко групи в зависимост от произхода си и действието им върху човешкия организъм. Можем да говорим и за супер комбинации, при които няколко храни са съчетани по такъв начин, че се получава продукт с уникални ползи.
Най-добрите суперхрани в света са:
* От царството на водораслите: синьо-зелените микроводорасли АФА (елексир за мозъка) и Спирулина (майчиното мляко на Земята), които между всички храни от природата са с доказано най-високо съдържание на разнообразни ценни хранителни съставки.

Кламатското езеро в южен Орегон


* От растителното царство: есенциалните мастни киселини, съдържащи се в много ядки и семена. Те влизат в състава на клетъчните мембрани и тъканните медиатори, които регулират метаболизма.


* От животинското царство: коластрата. Тя е най-добрата храна за бозайници. Съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят остаряването и удължават живота.


Тези суперхрани са основа за добро здраве на всеки човек и употребата им ще нараства все повече, защото все повече хора се убеждават в ползите от тях и естествено ги препоръчват на познатите си.

Коментари