Публикация

Тънка талия = добър секс


По данни на Националния център по опазване на общественото здраве, 64.6% от мъжете на възраст 30-60 години са със свръхтегло и затлъстяване.

 

Проф. Филип Куманов, специалист по ендокринология и андрология, поясни, че затлъстяването има по-голямо значение за понижаването на половите показатели при мъжете, отколкото остаряването.

 

Натрупването на мазнините води до повишена активност на ензима ароматаза, който превръща мъжкия полов хормон тестостерон в типичния за женския пол естроген.

 

Нарушеният баланс на половите хормони от своя страна „отслабва” възможностите на силния пол.

 

Тестостеронът е свързан със сексуалното желание, успешната еректилна функция, доброто самочувствие и удовлетворението от секса. Специалистите са категорични, че намаляването му влошава драстично качеството на живот на всеки мъж. Увреждат се редица органи и системи (кости, мускули, сърце), общият жизнен тонус спада, а сексуалното желание и възможностите намаляват прогресивно.

 

Най-неблагоприятно се отразява на здравословното състояние натрупването на т. нар. висцерална мастна тъкан, която се отлага около талията.

 

Установено е, че мъжете с такъв проблем имат сексуални неуспехи два пъти по-често.

 

Специалистите смятат, че нормализирането на теглото оптимизира въглехидратната и мастната обмяна, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, увеличава нивата на тестостерона, осигурява пълноценен сексуален живот за мъжа.

 

От днес започва кампания „Тънка талия – добър секс” на сайта www.erekcia.com. Целта й е ранна грижа за мъжкото сексуално здраве и предотвратяването на бъдещи сексуални проблеми.

 

Мъжете могат да изчислят индивидуалния си риск, както и да проверят нивото на еректилната си функция.

 

Всеки, който желае, може да се консултира онлайн със специалист или да посети кабинетите по мъжко сексуално здраве, публикувани на страниците на сайта.

Коментари