Публикация

СКЕНАР терапията - медицината от Бъдещето ?

СКЕНАР е съкращение от Само-Контролируем-Енерго-Невро-Адаптивен-Регулатор и всъщност е едно от последните достижения в областта на холистичното лечение (whole в превод цял, цялостно лечение). Специалисти смятат, че това е медицината на 21 век


Този метод включва меридианна диагностика и лечение чрез електроимпулси. Меридианната диагностика измерва електропотенциала в определени акупунктурни точки, като по този начин дава информация за състоянието на органите и насоките за лечение (стимулиране или подтискане). Меридианът е енергийна зона в човешкото тяло, вече научно доказана, която често е успоредна на кръвоносните съдове и обединява енергийно свързани органи. Енергийният дисбаланс на определен орган в много случаи няма повърхностна изява и не може да се докаже със средствата на традиционната медицина, от което следва и неправилно назначаване на лечение. Случаи от практиката показват, че болките в коленните стави често са резултат от недобрата работа на черния дроб и неправилната детоксикация на организма. А в стандартната медицина никой не лекува ставите чрез черния дроб.



СКЕНАР терапията е описвана като неинвазивна, напълно безболезнена и без странични ефекти. Тя се сновава се на електроимпулси, приложени в определени точки от тялото. Като техническа характеристика те наподобяват импулса, изпращан от централната нервна система към органите. В резултат се синтезират т. нар. невропептиди (регулаторни белтъци), чрез които организмът контролира дейността си - обмяна на вещества, имунна система и пр. Те от своя страна оказват влияние върху целия организъм. Лечението е индивидуално за всеки пациент. Всеки импулс се различава от предходния, в зависимост от промяната на условията, например променено съпротивление на кожата.

 СКЕНАР терапията се прилага успешно за лечение на болки в мускулите, ставите, заболявания на нервната система - дископатии, ишиас, невралгии, радикулити, плексити, парези, депресии и др. Препоръчва се още при гастрити, язви, колити, пиелонефрити, цистити, камъни в бъбреците, гинекологични проблеми, заболявания на дихателната система и много други. В света СКЕНАР терапията има много широко приложение. Болниците често разполагат със специални СКЕНАР отделения, а в някои страни със СКЕНАР апаратура са оборудвани и семейните лекари. У нас методът се практикува относително рядко. Ако обаче наистина имате нужда от лечение, опитайте, дори ако всички останали методи са се оказали безпомощни.

Коментари

Още статии от автора