Публикация

Важно! Преместиха кабинетите за неотложна помощ в Стара Загора

Кабинетите за неотложна помощ в Стара Загора са на нов адрес от 1 февруари 2016 година. Прегледите ще се извършват в сградата на ул.“Княз Александър Батенберг“ 19, от северната страна на бившето кино „Жельо Диманов“.


Кабинетите за неотложна помощ в Стара Загора са на нов адрес от 1 февруари 2016 година. Прегледите ще се извършват в сградата на ул.“Княз Александър Батенберг“ 19, от северната страна на бившето кино „Жельо Диманов“.

Решението за изграждането на новите кабинети за неотложна помощ е взето на заседание на Общинския съвет на Стара Загора. В центъра ще работят 70 общопрактикуващи лекари от Стара Загора. Пълният списък е изнесен на видно място и всеки пациент може да направи справка дали личният му лекар е включен в него.

„Искахме за създадем по-добри условия за пациентите. Сградата е ремонтирана и е съобразена с всички изисквания. С моите колеги събирахме сумата от 50 000 лева, които използвахме за ремонта. В медицинския център се извършват всички рутинни манипулации“, каза  д-р Георги Бакоев, председател на ССОПЛ (Съюза на общопрактикуващите лекари).

Работното време на кабинетите за неотложна помощ остава непроменено – от 19.30 до 7.30 в делнични дни, а в събота, неделя и по празниците има денонощни дежурства.

Коментари

Ганка Добрева
24 фев 2016 17:20

Потърсих д-р Георги Бакоев - председател на ССОПЛ (Съюза на общопрактикуващите лекари) за отговор.Ето какво каза той: "Няма как неотложната помощ да има собствени кадри.Ние осъществяваме една симбиоза в която реално осъществяваме нашата дейност. Хубавото е че всеки, който желае да работи, може да се сблъска с абсолютно всичко от медицинската практика в дежурните ни кабинети. Чрез тях ние осигуряваме 24 часовото обслужване на пациентите ни, както е по наредба и закон. Тъй като това е невъзможно да се случи за всеки лекар индивидуално,чрез Сдружението на общопрактикуващите лекари на сесия на Общински съвет Стара Загора, бе гласувано, да бъдат предоставени помещения за 10 години, при нисък наем. Инвестирахме солидна сума събрана от 70 лекари с които изградихме тези кабинети , където работят наети лекари от спешни центрове и болници, срещу стимулиращо заплащане. В събота и неделя са по 2-ма а има и сестра която извършва манипулации. Това се осъществява юридически чрез груповата практика на наш колега, която менажира дежурните кабинети. Работи всяка вечер от 19:30 до 7:30 сутринта, в събота и неделя, а по националните празници денонощно."

Неотложната помощ трябва да има собствени кадри! Преди.за да натоварят ОПЛ трябваше да работят по 24 часа! Имали го някъде и свързано ли е К.Т.