Публикация

Безплатни АГ прегледи за жените във Варна

От 5-ти февруари до края на месеца.


По случай 4-ти февруари – Световния ден за борба с рака, Центърът за женско здраве към ДКЦ „Чайка“, гр. Варна показва своята съпричастност и ангажираност с онкологичните проблеми на нежната половина от човечеството, като обявява дни на безплатни профилактични прегледи.

От 05.02.2016 г. до края на месец февруари всички дами ще могат да се ползват от пакет “Женска профилактика”, който включва безплатен преглед от АГ специалист и безплатно вземане на цитонамазка. Единствената платена услуга ще бъде лабораторното изследване на пробите, което ще се заплаща на стандартна цена от 18 лв.

Онкологичните заболявания са сред основните причини за смъртност в световен мащаб. С най-голяма честота са злокачествените заболявания на млечната жлеза при жените и рака на белите дробове при мъжете. Следват туморите на дебелото и правото черво, на простатната жлеза и гинекологичните злокачествени заболявания при жените. Всяка година у нас се диагностицират над 1 000 жени с рак на маточната шийка, а смъртните случаи са около 350 на година. Най-засегната е възрастта между 40-49 години, за съжаление през последните години зачестяват случаите на рак на маточната шийка и преди 30-годишна възраст.

Коментари