Публикация

Изследване за Остеопороза и консултация със специалист ендокринолог за жени в менопауза

Медицински Център БОРА организира изследване за остеопороза и консултация със специалист ендокринолог по време на кампанията „Скрининг и профилактика на костно-метаболитни заболявания в периода на менопауза“ с пакетна цена на услугата 20лв


Прегледите, изследванията и консултациите са всеки вторник и петък на месец Февруари от 8:30 до 12:30 ч.

Предвид спецификата на изследването, молим за предварително записване/заявка за час на тел. 032/64 01 54

Ултразвуковата Остеометрия е изследване на прнципа на измерване на скоростта на звука (SOS) при преминаването на ултрзвуковата вълна през костната тъкан.SOS зависи от плътността, еластичността, архитектониката на костните тъкани, дебелината на кортикалния слой и се явява показател за оценка на плътността на костта. Показателят SOS за всяка кост се сравнява с нормалните показатели (според пол, възраст, ръст, тегло и ертническа група).

Благодарение на уникален алгоритъм, времето за измерване на всяка кост е под 5 минути, при което се измерва SOS непосредстевно в самата кост, а не в обкръжаващите тъкани. Това води до достигане на изключителна точност и повтаряемост на резултата, което позволява, както назначаване на адекватно лечение, така и контрол на неговата ефективност в максимално кратки срокове. Ултразвуковата остеометрия е най-добрият скриинингов метод. Изследването е абсолютно безопасно, неинвазивно и не е свързано с радиационно облъчване.

Коментари