Публикация

Д-р Мария Микова получи награда "Скритото добро"

Стоматоложката редовно извършва прегледи, консултира и помага на хората с дентални проблеми от дома за възрастни в Зона Б-5


На 1 февруари 2016 г., за втора поредна година бяха връчени награди "Скритото добро". 107 личности, организации, фирми и медии получиха приз за за добротворчество, проявена човечност и съпричастност.

Казваме „благодаря“ на всички, които правиха добро през изминалата година, без да разчитат на това, че някой ще разбере за това добро. Важното е човекът, към когото е насочено, да го разбере“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на официалната церемония в столичен хотел.

 82-годишната филоложка Мария Кожухарова бе наградена за дългогодишната си работа в Дома за слепи хора до Южния парк. „Тъй като съм вярваща, поканих отец Стефан Пашов да чете молитви на хората там, да извършва литургии в параклиса в дома, да ги изповядва и причестява“, разказва Мария Кожухарова. Тя сподели увереността си, че всеки човек носи доброто у себе си, просто има нужда от възможности да го изяви.

За д-р Мария Микова от Първи стоматологичен център работата с възрастни хора й дава невероятно удовлетворение. Това я мотивира да извършва безплатни прегледи, консултации и да помага на хората с дентални проблеми от дома за възрастни в Зона Б-5. Един от най-хубавите й спомени е свързан с цялостното възстановяване на съзъбието на пенсионер, който от радост за добре свършената работа подарил на екипа на центъра един шоколад. „Беше много мил жест, разделихме шоколада и всички се трогнахме“, разказа с усмивка д-р Микова.

Още за наградите за доборота "Сритото добро" може да прочетете на сайта jivotatdnes.bg

Коментари