Публикация

За водата и Корал-Майн

​Около 70 % от нашето тяло е вода. Може би повечето от вас знаят този факт, но замисляли сте се някога какво означава той.


Ако цели 70 % от организма ни е вода, значи тя е важен фактор за това нашето тяло да функционира нормално – т.е. да е здраво.

Водата в организма е необходима, за да протичат химичните реакции – процесите на храносмилане и усвояване на храната, на изнасяне от клетките на отпадните продукти от обмяната на веществата, на регулирането на телесната температура. За тази цел тялото се нуждае от минимум 1.5 л вода на ден.


Ето някои симптоми, синдроми и заболявания, вследствие на продължително обезводняване:

 • Симптоми: главоболие, суха кожа, сухи коси, сухота в устата, чупливи нокти, хрущене в ставите, запек, пясък в бъбреците, пясък в жлъчката и др.;
 • Синдроми: алергии, интоксикация, гъста кръв, киселини в стомаха и др.;
 • Заболявания: захарен диабет, камъни в бъбреците и жлъчката, наднормено тегло, остеохондроза, болести на сърцето, катаракта, болест на Алцхаймер, заболявания на черния дроб и задстомашната жлеза, бронхиална астма, депресия, деменция и др.

Много хора се заблуждават, че като приемат най-различни течности – сокове, чайове, безалкохолни напитки и др. – всъщност пият вода. Истината е, че нито чаят, нито плодовите сокове, още по-малко безалкохолните напитки или кафето, могат да заместят водата и да изпълнят нейните функции в тялото. Само водата е вода. (Опитайте да измиете съдовете си с натурален сок или лимонада. Не става. Клетката също не може да се почисти от отпадните вещества с друго, освен с вода.) Всъщност водата е единствената ни защита срещу некачествената и вредна храна.
Поради недостатъчната и неправилна консумация на вода с възрастта процентът на нейното съдържание в тялото намалява и ако в ранните детски години е бил над 80%, на средна възраст вече е 70%, а към 60-тата годишнина достига едва 52-60 %. Процесите на остаряване и влошаване на здравето са и процеси на изсъхване на клетките и вкиселяване на вътрешната среда в организма. Тези процеси могат да бъде забавени и спрени, ако се погрижим за пълноценната хидратация на нашето тяло.

Но освен въпросът за количеството на водата, стои и въпросът за нейното качество – т.е. каква трябва да бъде тя, за да извлече тялото максимална ползва от нея.

Преди няколко десетилетия една уникална вода от другия край на планетата привлякла вниманието на учените. Когато през 70-те години на миналия век съставителите на книгата на рекордите на Гинес потърсили най-стария човек на Земята, те го открили на японския остров Токуносима, близо до остров Окинава. Освен това те установили, че на острова живеят още много дълголетници в отлично физическо здраве и много заболявания, характерни за възрастните хора по целия свят, били непознати за местното население.
Изследванията показали, че това, което отличава жителите на този район на Япония, е водата, която те употребяват. Причината за нейните уникални качества се криела във факта, че тя има досег с корала, от който е изграден острова и който се среща само в тази част на света. Няколко години по-късно японското правителство дало разрешение за добиване на коралов пясък от този район и благодарение на това днес много хора по света могат да употребяват вода с качествата на водата от района на остров Окинава.
В България кораловият пясък носи названието Корал-Майн.

Как Корал-Майн променя водата?
Ще разгледаме някои конкретни физикохимичните показатели на водата, които са важни за нашето здраве, и ще видим как Корал-Майн им влияе.

Повърхностно напрежение – това е степента на сцепление между молекулите на водата. Водата в организма играе ролята на разтворител и транспортно средство и е среда за живот на нашите клетки. Колкото по-низко е повърхностното напрежение, толкова по-висока е способността на водата да разтваря и толкова по-добре тя изпълнява транспортната си функция.
Мерната единица за измерване на повърхностното напрежение е дин/см2. Водата, която ние приемаме има повърхностно напрежение около 73 дин/см2, а вътреклетъчната и междуклетъчната течност имат повърхностно напрежение 43 дин/см2. Това означава, че клетките не могат да използват тази вода и отделят енергия, за да преработят част от нея и да я направят пригодна за усвояване и използване.
Корал-Майн понижава повърхностното напрежение на водата, прави я биологично достъпна и лесна за усвояване, т.е. такава вода пълноценно хидратира клетките.

Окислително-възстановителен потенциал (ОВП) – основните процеси, осигуряващи жизнената дейност на всеки организъм, са окислително-възстановителните реакции, тоест реакциите, свързани с отдаване или приемане на електрони.
Веществата, които са с положителни стойности на ОВП присъединяват електрони, а вещества, които са с отрицателни стойности – отдават електрони. Когато в тялото ни попадне положително заредено вещество, то отнема електрони от клетките и тъканите ни, т.е. действа като свободен радикал. Отрицателно заредените вещества, от своя страна, отдават електрони и неутрализират свободните радикали, т.е. действат като антиоксиданти.
Стойностите на водопроводната вода в България варират от +50 до +500 миливолта, почти всички минерални и изворни води на пазара също са положително заредени, макар и с ниски стойности. Корал-Майн променя стойностите на водата от –50 до –200 миливолта в зависимост от концентрацията на разтвора. Такава вода е биологична активна за физиологичните процеси в организма и е антиоксидант.

pH – всички течности, които се намират в човешкия организъм, са слабо алкални (с изключение на стомашния сок). В норма pH на кръвта е 7,43, на лимфата – 7,5, на слюнката – 7,4. (Стойност 7 е неутрална среда, по-ниските стойности показват, че средата е кисела, а по-високите, че е алкална.)
При промяна в посока киселинност се променят биохимичните процеси и организмът „вкисва”. Такава среда е благоприятна за размножаването на бактерии, вируси, гъбички, туморни процеси и води до развитието на множество заболявания. Всички храни с изключение на пресните плодове и зеленчуци са кисело-образуващи. Освен тях фактори за вкиселяването на вътрешната среда в организма са алкохолните и безалкохолни напитки, цигарите, кафето, влошената екологична обстановка, в която и живеем, стресът.
Водата с добавен Корал-Майн променя алкално-киселинното си равновесие в посока алкалност, алкализира вътрешната среда в организма и я прави здравословна.

Темата за алкално-киселинния баланс е свързана с темата за калция. Истината е, че границите на живота по отношение на pH на кръвта например, са много тесни. Ако pH на кръвта падне под 7,1, директно отиваме в реанимацията. За да не се случи това, както и да вкиселяваме организма си, той постоянно търси резерв от алкалност за неутрализиране на излишните киселини. Този резерв е само един – калцият, и по-точно калцият от костите.

Калций – освен, че неутрализира излишните киселини, той влияе върху регулирането на процесите на растежа и дейността на клетките във всички видове тъкани, осигурява преминаването на електрическите импулси по нервните влакна, участва в обмяната на веществата, оказва противовъзпалително и противоалергично действие, играе ролята на строителен материал. Липсата на калций и нарушената обмяна на калция водят до развитието на около 150 заболявания.
Сам по себе си обаче калцият като хранителен продукт много трудно се усвоява от организма, затова на определен етап при необходимост организмът започва да го извлича от костите, предизвиквайки остеопороза.
Високото съдържание на калций в леснодостъпна, биологично усвоима форма е много полезно за организма. Корал-Майн добавя към водата органичен калций в йонизирана форма , почти идентичен на калция в човешкото тяло и напълно усвоим от нашия организъм. От белите корали Санго, от които се добива Корал-Майн, се правят костни протези, а другото название, с което е известен кораловия прашец, е коралов калций.

Освен калций Корал-Майн обогатява водата с още 69 редки и необходими за тялото микроелементи в йонизирана, т.е. биологично активна форма. Сред тях са магнезий, желязо, цинк, селен, калий, стронций, сребро, злато, хром, манган, йод, сяра и др.

Благодарение на среброто, Корал-Майн има антибактериално действие.

Кораловият прах е мощен природен абсорбент. При смесване с водата той активно поглъща съединенията на хлора, т.е. неутрализира ги.

Структурираност – все по-широка публичност получават научните открития за кристалната структура на водата и нейната памет. Един от най-известните учени, които работят в тази сфера, японецът професор Масару Емото (автор на книгата „Тайните послания на водата”, издадена и на български език) вече два пъти бе в България.
Доказано е, че в човешкия организъм водата се намира в структурирано състояние. В същото време това структурирано състояние зависи от външните влияния и кристалната решетка лесно се разпада.
Има данни, че Корал-Майн възстановява кристалната структура на водата и тази вода идеално изпълва междуклетъчните и вътреклетъчните пространства. А тъй като цялата вода в живите организми е структурирана, това свойство на кораловата вода е особено ценно за доброто здраве.
Тази сфера от научното познание тепърва ще ни предлага още много интересни и провокиращи разкрития, които вероятно ще променят вижданията ни за същността на живота на планетата и нашата връзка с природата. Един от най-дейните изследователи на водата е и д-р Олга Бутакова, която работи в тясно сътрудничество с професор Емото и освен това е един от най-популярните и опитни учени в Coral Club International, главен лекар на „Академия на здравето” към компанията.

Ежедневната употреба на “Корал Майн” помага за:

 • Достигане оптимални стойности на pH на кръвта;
 • Понижава риска от заболявания на сърдечносъдовата и храносмилателната система;
 • Насища кръвта с кислород;
 • Нормализира нивото на кръвната захар и кръвното налягане;
 • Пречиства бъбреците и храносмилателната система;
 • Предотвратява появата на артрити, повишава еластичността на мускулите и ставите;
 • Възстановява нормалната структура на костната и хрущялната тъкан;
 • Снабдява организма с активен йонизиран калций.


Чрез използването на Корал-Майн са постигнати уникални резултати в лечението на:
• остеопения,
• остеопороза,
• артрит,
• ревматизъм,
• повишено кръвно налягане,
• заболявания на стомашно-чревния тракт,
• заболявания на бъбреците,
• заболявания на сърцето,
• заболявания на черния дроб,
• кожни заболявания,
• вирусни заболявания,
• автоимунни заболявания.

За кого е подходящ Корал-Майн и има ли противопоказания?
При употребата на Корал-Майн няма опасност от предозиране и няма противопоказания. Подходящ е за хора от всички възрасти, изключително добре повлиява здравето на децата.

Колко дълго трябва да пия Корал-Майн?
Въпросът колко дълго трябва да се употребява Корал-Майн е идентичен на въпроса колко дълго трябва да се пие качествена вода. Отговорът е – винаги. Ако желаете, можете постоянно да употребявате Корал-Майн.

Какво можете да очаквате да почувствате, когато започнете да използвате Корал-Майн?

Водата с Корал-Майн има лек диуретичен и детоксикиращ ефект, така че ще уринирате по-често и в по-големи количества. Възможно е цветът на урината да се промени, което е индикатор, че организмът изхвърля токсини. След известно време урината ще започне да се избистря.
Корал-Майн помага за прочистването на отделителната система от натрупани токсини и шлаки, така че в рамките на месец можете да усетите подобряване на функциите на стомашно-чревния тракт. При доста хора това води до загуба на излишни килограми през първите няколко месеца.
Ако имате костно-ставни проблеми, е възможно да усетите мигриращи болки на проблемните места. Болките са индикатор, че на тези места протичат процеси на възстановяване и ще отшумят за няколко седмици.
Общото подобряване на здравословното състояние, до което води редовната употреба на Корал-Майн, може да намери най-различни проявления – да станете по-енергични и издръжливи, по-спокойни, да се наспивате по-бързо, да подобрите външния вид на кожата, косата, ноктите си.

Начин на употреба:
Кораловият прах не се разтваря при поставяне във водата, а променя качествата й при досега си с нея.
Всяка от трите опаковки от фолио съдържа 10 малки пакетчета Корал-Майн. Едно малко пакетче се поставя в 1.5 литра вода за предпочитане изворна или минерална. След 5 минути е готово за употреба.
Водата е най-активна през следващите 8 часа, изпива се през деня без да се вади пакетчето отвътре. Бутилката се държи затворена и не трябва да има метални части, капачка например, защото металът дезактивира отрицателно заредените йони на калция. Не оставяйте бутилката на пряка слънчева светлина.
Ако изпиете водата и ви се пие още, можете да налеете в същата бутилка или да си приготвите нова с друго пакетче. Ако използвате същата бутилка на следващия ден, извадете използваното пакетче и поставете ново в 1.5 литра вода.
Съхранявайте опаковката добре затворена, за да нямат пряк контакт с въздуха.

" }-->

Коментари

Сериозна тема!

Д-р Маждракова, тези коралови прахчета по аналогичен начин ли действат като зеолита?

Ако бъбреците Ви работят добре няма такава опастност. Изпитването на непрекъсната жажда може да бъде и симптом на висока кръвна захар, така че ако това Ви се случва непрекъснато я проверете. Добре е да пием вода от различни източници, но ако допивате с чешмяна е добре да е филтрирана. Кораловите прахчета са в комплект от по 10 бройки. Можете да ги поръчате във фирма Корал клуб или в център Хела. Цената проверете на сайта им

Трябва да задължат производителите на вода да изписват на етикетите какво е повърхностното напрежение на водата,за да си избираме!

Ако консумираме 1.5 л. от тая вода и досегашните количества чай ,кафе.супи и др. т.,няма ли опасност да се "оводним"?Може ли при нужда да си допиваме с чешмяна вода? От къде можем да закупим коралов прах и колко струват 30 пакетчета?